"Happy" je kao "A Wonderful Life" na steroidima

Poznati glumac većim dijelom kroz seriju jurca u bolničkoj pidžami, pije nasumične ljekove dok ga progoni crtani lik jednoroga, kojem je glas pozajmio Peton Osvald
69 pregleda 0 komentar(a)
Happy, Kristofer Meloni, Foto: Screenshot (Youtube)
Happy, Kristofer Meloni, Foto: Screenshot (Youtube)
Ažurirano: 15.12.2017. 12:40h

Glumac Kristofer Meloni najpoznatiji je po ulozi u seriji “Zakon i red”, ali njegovi najvjerniji fanovi znaju ga i kao komičara zahvaljujući pojavljivanju u “Wet Hot American Summer”, “Harold & Kumar Go to White Castle” i “Drunk History”.

U svom posljednjem filmu “Snatched”, Meloni se vratio svojim šaljivim korijenima sa ulogom istraživača koji upoznaje bespomoćnu majku i ćerku (Goldi Hon i Ejmi Šumer), ali to ne znači da je odustao od drame, a nedavno je privukao pažnju i serijom “Happy”.

Tim povodom u razgovoru za People, glumac je pričao o svojoj karijeri, saradnji sa Mariškom Hargitej, ali i kultnom filmu “Odbjegla mlada” u kojem je glumio sa Džuliom Roberts i Ričardom Girom.

“Na kastingu za tu ulogu odradio sam par scena sa Džulijom, a kada smo završili rekla mi je 'bože, kako si sladak', tako da joj dugujem uslugu za taj angažman”, u šali je prepričao glumac, koji tvrdi da smo u zlatnoj eri televizije.

“Zapravo, ovo je zlatna era vizuelnog zabavnog programa. Sadržaj koji se sada može emitovati na televiziji je mnogo širi, a osim toga imate i veliki broj platformi sa novim igračima u svijetu glume koji pokušavaju da se probiju na tržište, pa je vrlo bitno iskoristiti svoju šansu”, objašnjava on i dodaje da je njegova šansa bila “Zakon i red”.

Na pitanje koja epizoda mu je i danas urezana u pamćenje, on kaže:

“Svaki put kad bismo u scenariju imali događaj sa djecom, to bi uništilo moj vikend. Mariška Hargitej i ja bi prolazili prolazili kroz tekst i nikada ne bi uspijevali da isključimo emocije. Upoznali smo detektive koji su radili to što mi glumimo i oni su se suočavali sa pravim stvarima, oni su heroji koji su izlazili na kraj sa takvim vrstama zločina”.

Uprkos tome što je najpoznatiji po pomenutoj seriji, ovaj glumac iza sebe ima puno angažmana u komedijama, među posljednjim seriju “Happy”, a Meloni otkriva šta ga je privuklo tom žanru.

“Veoma je teško kalkulisati u mom poslu. Kada sam pročitao scenario, prvi put sam bio šokiran i zapitao se šta sam to pročitao. Priča je bila interesantna, kao i likovi, nikada ranije nisam vidio nešto slično”, prisjetio se on.

“Serija je mješavina božićne priče i 'Petparačkih priča', kao 'A Wonderful Life' na steroidima sa mrvicom disfunkcionalnog Duška Dugouška. To daje klasičnu božićnu anti herojsku priču”, opisuje Meloni, koji većim dijelom kroz seriju jurca u bolničkoj pidžami, pije nasumične ljekove dok ga progoni crtani lik jednoroga, kojem je glas pozajmio Peton Osvald.

“Tokom snimanja bih pročitao dio scenarija, a onda bih se okrenuo ka piscima i upitao ih da li zaista to radimo. Stvari će postati još luđe”, obećava glumac, koji nije želio da otkrije više o radnji, ali je iskoristio priliku da izrazi zadovoljstvo što je dio projekta čija je tematika Božić.

“Volim taj praznik. Ne sviđa mi se što u tom dijelu godine ljudi obično postanu tužni, taj osjećaj jednostavno nije u mom DNK”, tvrdi on i za kraj odgovara na pitanje šta planira u budućnosti.

“Ne znam dok se to ne ukaže ispred mene i natjera me da kažem 'aha!' u momentu kada čitam tekst”, kazao je on.

Ovo nije prvi put da Meloniju partner na filmu bude nevidljiv, s obzirom na to da su i u “Happy” i u “Wet Hot American Summer” crtani likovi naknadno dodati u montaži, a glumac poredi rad na ta dva projekta.

“Razlika nije bitna, jer na kraju dana nas povezuju emocije, osjećaj empatije i razumijevanje”, tvrdi on, a potom odgovara kako je bilo na setu u takvim uslovima.

“Imao sam supervizora koji je izgovarao glasove izmišljenog lika i puno mi je pomogao”, kazao je glumac.

Bonus video: