Benu Afleku je "Justice League" najgore iskustvo u karijeri

"Teži dio je to što su moja djeca starija i sada vide te stvari. Čak i 'Tužan Aflek' meme, koji je meni smiješan. Ne postoji osoba koja se nije nekad tako osjećala, ali onda to vide moja djeca i zapitam se da li će pomisliti da je njihov otac depresivan čovjek, hoće li biti zabrinuti za mene"

4136 pregleda 1 komentar(a)
Foto: REUTERS
Foto: REUTERS

Glumac Ben Aflek u intervjuu za Los Angeles Times osvrnuo se na fotografiju koja je nastala tokom intervjuisanja njega i Henrija Kavila, a koja je postala kultni meme sa njegovim izrazom lica koje se koristi kao opis najveće tuge.

Kako je kazao, svi meme-ovi sa njegovim likom su mu zabavni i smiješni, ali se često zapita kakav uticaj mogu imati na njegovu djecu.

Fotografija je nastala tokom promovisanja filma "Batman v Superman: Dawn of Justice" prije šest godina, a u trenutku kada se novinar osvrće na to da je njihovo ostvarenje dobilo pomiješane kritike.

Ben Aflek
foto: me.me

Nakon toga, čak se i video koristio kao parodija u kombinaciji sa pjesmom "The Sound of Silence".

"Došao sam do tačke kada je mišljenje publike toliko različito od onoga što sam ja zaista, da više i ne čitam vijesti niti me je briga", kazao je Aflek, a zatim se osvrnuo na činjenicu da takav internet sadržaj često dolazi do njegove djece Vajolet (16), Serafine (13) i Samjuela (9).

"Teži dio je to što su moja djeca starija i sada vide te stvari. Čak i 'Tužan Aflek' meme, koji je meni smiješan. Ne postoji osoba koja se nije nekad tako osjećala, ali onda to vide moja djeca i zapitam se da li će pomisliti da je njihov otac depresivan čovjek, hoće li biti zabrinuti za mene", pojasnio je on.

On se osvrnuo i na to kako se u medijima često prikazuje potpuno drugačije od onoga što je privatno, čak i od prvih dana karijere.

"Kada sam bio mlađi, ljudi su me vidjeli kao nekoga koji ima previše uspjeha ili kao da sam prelako to postigao... A ja se nisam tako osjećao. Bio sam nesiguran, anksiozan dječak iz Bostona koji je pokušao da se probije dok se bori sa sopstvenim problemima", tvrdi slavna zvijezda.

Aflek se dotakao i teme Betmena, kojeg je igrao u nekoliko filmova, ističući da je "Justice League" do sada njegovo najgore iskustvo u karijeri.

Snimanje je okarakterisao kao "užasno" zbog čega je odlučio da zauvijek napusti tog superheroja.

"To je dovelo do momenta kada sam rekao sebi - Neću ovo više da radim. To je bilo loše iskustvo i zbog raznih stvari koje su se dešavale u mom privatnom životu, razvod, previše odsutnosti od kuće, ali i tragedija koja se dogodila režiseru Zeku Snajderu (izgubi je ćerku te godine). Jednostavno je to bilo najgore iskustvo. Bilo je užasno", ispričao je 49-godišnji glumac.

Bonus video: