U 77. godini osvojio prvi Zlatni globus

On je prvi glumac iz Koreje koji je dobio ovo priznanje, a osvojio ga je u konkurenciji koju su činili Bili Krudup (The Morning Show), Kieran Kulkin (Succession), Mark Duplas (The Morning Show) i Bret Goldstejn (Ted Lasso)

3891 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Netflix
Foto: Netflix

Zvijezda popularne serije "Squid Game" O Jeong-su, dobio je Zlatni globus za najbolju sporednu mušku ulogu u televizijskoj seriji, a to je prva svjetska nagrada koju je ovaj glumac dobio i to u 77. godini.

Glumac iz Južne Koreje, nagrađen je za tumačenje lika O Il-nama, odnosno igrača broj 1, u Netflixovoj seriji koja je u kratkom periodu osvojila cijeli svijet.

On je prvi glumac iz Koreje koji je dobio ovo priznanje, a osvojio ga je u konkurenciji koju su činili Bili Krudup (The Morning Show), Kieran Kulkin (Succession), Mark Duplas (The Morning Show) i Bret Goldstejn (Ted Lasso).

"Osjećam se kao da lebdim u vazduhu. Tjera me da pomislim kako moram da se smirim, organizujem svoje misli i ostanem priseban. Mnogo ljudi me je zvalo, a pošto nemam menadžera koji bi mi pomogao teško mi je da odgovorim na sve pozive i poruke, pa mi u tome pomaže moja kćerka", priznao je glumac.

Bonus video: