Majkl Bej misli da je njegov film "Pearl Harbor" rekorder u eksplozijama

"Eksplozije imaju specijalni sos. To je kao recept. Vidio sam druge režisere kako to rade i mnoge scene izgledaju jeftino. Treba pomiješati različite stvari kako bi izgledalo realističnije"

1750 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

U Ginisovoj knjizi rekorda kao film sa najviše eksplozija upisan je film o Džejmsu Bondu "Spectre", ali režiser Majkl Bej smatra da je došlo do greške.

"Džejms Bond je pokušao da preuzme titulu za najviše eksplozija na svijetu. To je s*anje. To je naš film", kazao je Bej u razgovoru za Empire magazin, misleći na "Pearl Harbor".

Njegov film objavljen je 14 godina prije ostvarenja "Spectre", a u njeu 40 minuta posvećeno je rekreiranju bombardovanja Perl Harbora od strane Japanaca u Drugom svjetskom ratu.

U njemu je prema riječima Beja više eksplozija u odnosu na "Spectre" koji je prema Ginisovoj knjizi rekorda prikazao eksplozije jednaje 136 kilograma TNT-a u stvarnosti.

"Imali smo toliko jakih stvari u filmu. Pravih brodova, 20 pravih aviona. Imali smo 350 događaja koji se odigravaju", istakao je režiser, dodajući da su tokom tri mjeseca snimali scene sa sedam plovila uz pomoć kojih su prelazili i tri milje.

On je kazao i da za postizanje dobre i "velikog buma" nije potrebno samo aktivirati eksplozije i upaliti kameru, već je takvu scenu uporedio sa "procesom pravljenja Cezar salate".

"Eksplozije imaju specijalni sos. To je kao recept. Vidio sam druge režisere kako to rade i mnoge scene izgledaju jeftino. Treba pomiješati različite stvari kako bi izgledalo realističnije", pojasnio je Bej.

Ovaj režiser u bioskopske sale uskoro donosi film "Ambulance" u kojem ratni veteran i njegov usvojeni brat pljačkaju banku, a jednu od glavnih uloga tumači Džejk Gilenhal.

Bonus video: