Rangiranje filmova sa Vinonom Rajder i Kijanu Rivsom

Između 1987. i 1988. godine, Rivs i Rajder su se sreli na ceremoniji dodjele nagrada Independent Spirit u hotelu "Hollywood Roosevelt". Od tog susreta nadalje, njihovo prijateljstvo je cvjetalo; provodili su vrijeme zajedno, i u jednom trenutku čak su priznali da imaju "zdrave simpatije" jedno prema drugome. Iako nikada nisu bili romantično povezivani, šalili su se da su se tajno vjenčali u prisustvu pravih sveštenika i filmskog reditelja Frensisa Forda Kopole

4704 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Printscreen YouTube
Foto: Printscreen YouTube

Holivud je mjesto puno snova, glamura, talenta i novca, ali je takođe i mesto gdje su mnoge poznate ličnosti upoznale svoje najbolje prijatelje, a njihova prijateljstva su opstala kroz test vremena. Jedan takav divan duo su Kijanu Rivs i Vinona Rajder, čije prijateljstvo traje više od 30 godina, i sarađivali su na nekoliko filmova.

Između 1987. i 1988. godine, Rivs i Rajder su se sreli na ceremoniji dodjele nagrada Independent Spirit u hotelu "Hollywood Roosevelt". Od tog susreta nadalje, njihovo prijateljstvo je cvjetalo; provodili su vrijeme zajedno, i u jednom trenutku čak su priznali da imaju "zdrave simpatije" jedno prema drugome. Iako nikada nisu bili romantično povezivani, šalili su se da su se tajno vjenčali u prisustvu pravih sveštenika i filmskog reditelja Frensisa Forda Kopole.

Kroz godine, oboje su razvili zapažene karijere, sa Rivsom koji je poznat po svojim radovima u "The Matrix" i franšizi "John Wick", a Rajder koja je poznata po projektima poput "Beetlejuice", "Little Women", "Edward Scissorhands", i serije "Stranger Things", prenosi portal movieweb.com, koji je sastavio ovu listu.

4. Destination Wedding (2018)

"Kada sudbina spoji dvije osobe, to je sa razlogom; ponekad može biti za dobrobit, a ponekad je samo lekcija. Ali u filmu 'Destination Wedding', susret dvoje ljudi, Frenka (Rivs) i Lindzi (Rajder), bio je početak nove ljubavi dok su se sreli putujući na destinaciono vjenčanje Kita i En u Paso Roblesu. Kit je bivši muž Lindzi i polubrat Frenka.

Na početku, oboje su bili nervozni na prvi pogled, ali kako film odmiče, upoznaju se i shvataju da dijele isti nivo mržnje prema paru i vjenčanju. Usred vjenčanih zbivanja, plesova i galame, pronalaze utjehu provodeći vrijeme zajedno u prirodi. 'Destination Wedding' istražuje različite teme poput otpuštanja prošlosti, pružanja ljubavi još jednu šansu, bavljenja samim sobom i kako je u redu biti ranjiv povremeno."

"Ovaj film iz 2018. godine ponovno je spojio Rivsa i Rajder nakon deset godina. Tokom godine, nestrpljivo su iščekivali ponovnu saradnju, a ova romantična komedija im je pružila tu priliku. U intervjuu za "Entertainment Weekly", oboje su otkrili svoju ljubav prema scenariju i bili su uzbuđeni zbog zajedničkog rada. Rajder je rekla da je Rivs njen "omiljeni čovjek" za rad.

3. The Private Lives of Pippa Lee (2009)

Zasnovan na istoimenom romanu, "The Private Lives of Pippa Lee" istražuje različite aspekte života Pipe Li (Robin Rajt) od djetinjstva do srednjih godina. Dok Pipa priča priču, ona se vraća u svoju toksičnu prošlost, koja se sastojala od njene majke i nepostojećeg oca. Saznavši za majčinu zavisnost od droge, Pipa se useljava u kuću svoje tetke lezbejke. Učestvuje u seksualnim fotošopovima sa prijateljima svoje tetke, što ne odgovara njenoj tetki, i ona je primorana da ode, što dovodi do toga da vodi boemski život kao egzotična plesačica.

Tokom filma, Pipa započinje vezu sa čovjekom koji je tri puta stariji od nje, Herbom Lijem (Alan Arkin), izdavačem i oženjenim muškarcem. Ali na kraju se vjenčavaju i dobijaju djecu. Ali u potrazi da postane savršena supruga za Herba, ona dovodi u pitanje svoj identitet i prelazi u režim samospoznaje.

Rajder i Rivs igraju sporedne uloge Sandre i Krisa. Sandra je Pipina izdajnička prijateljica koja je vara, započinjući vezu sa suprugom Herbom nakon što se njihov brak raspadne. Kris je komšijski sin, kao i Pipino drugo ljubavno interesovanje.

2. A Scanner Darkly (2006)

Film "A Scanner Darkly" se ističe na ovoj listi jer je to spoj živih aktera i animacije, napravljen uz pomoć interpoliranog rotoskopa (tehnika koja se koristi za iscrtavanje preko pokretnih slika). Film se bavi drogom po imenu Substance D, koja je učinila da 20% populacije u SADu postane zavisno i da ljudi pate od halucinacija. Kako bi zaustavila ovu opasnu dostavu droge, vlada je formirala mrežu tajnih agenata koji se infiltriraju u grupe odgovorne za trgovinu drogom. Bob Arktor/Fred (Rivs) je jedan od tih agenata koji je zadužen za istragu, ali u procesu sam postaje zavisan o supstanci. Kako ne bi bio uhvaćen u nelegalnim aktivnostima, na poslu stavlja tajni identitet, ali uskoro jedan od njegovih kolega postaje sumnjičav prema njemu.

Tokom filma, štetna priroda supstance negativno utiče na Bobovo zdravlje i mozak, do te mjere da razvija dvostruku ličnost nazvanu Fred. Rajder tumači ulogu Done, dilera droge i ljubavne zanimacije Boba.

1. Bram Stoker's Dracula (1992)

Dobitnik Oskara, Frensis Ford Kopola, koji je poznat po svom radu na filmovima kao što su 'Kum' i 'Apokalipsa danas', donosi filmsku adaptaciju romana Brema Stokera, 'Drakula', pod nazivom 'Bram Stoker's Dracula'. Nakon što je pobijedio Osmansko Carstvo, Vlad Drakula (Geri Oldmen) saznaje da je vijest o njegovoj lažnoj smrti dovela do toga da njegova supruga Elizabeta počini samoubistvo, i sada je osuđena na pakao. Uništen i šokiran, Drakula postaje vampir kako bi osvetio smrt svoje supruge.

U sadašnjosti, srijeće Džonatana Harkera (Rivs), koji mu pomaže da kupi nekretnine u Londonu. Uskoro nailazi na sliku Džonatanove vjerenice Mine (Rajder), koju smatra reinkarnacijom svoje mrtve žene. On zarobljava Džonatana, odlazi u London da se sretne sa Minom i razvija vezu s njom.

Prema riječima Rajder, scena vjenčanja u ovom filmu nije bila režirana, već se zaista desila sa rumunskim sveštenicima "pred Bogom". Naravno, vjerovatno su se samo šalili u intervjuima, jer danas ostaju dobri prijatelji i imaju svoje živote - ali očigledno, kada su zajedno, ne može se poreći njihova izražena hemija."

Bonus video: