Fanovi igrice “Fallout” odali su počast preminulom Metjuu Periju

"Ruku na srce, njegovo izvođenje je najbolje u cijeloj istoriji Fallouta," rekao jedan od obožavatelja

2646 pregleda 1 komentar(a)
Metju Peri (arhiva), Foto: Reuters
Metju Peri (arhiva), Foto: Reuters

Obožavatelji Fallouta odali su počast nedavno preminulom poznatom glumcu Metju Periju. Pozajmio je glas Beniju u “Fallout: New Vegas”.

Dok je glumac najviše poznat po ulozi Čendlera Binga u seriji 90-ih “Prijatelji”, takođe je imao značajne uloge u filmovima “Fools Rush In”, “Almost Heroes”, “Three To Tango”, “17 Again”, “The Whole Nine Yards” i “The Whole Ten Yards”.

Njegova bogata karijera dopunjena je i ulogama u serijama “Ally McBeal”, “The West Wing”, “Studio 60 On The Sunset Strip”, “The Odd Couple” i specijalitetom 2021.godine “Friends:The Reunion”.

Tokom cijelog Perijevog života, imao je ulogu u samo jednoj video-igrici koja se zove “Fallout:New Vegas”, u njoj je pozajmio glas vlasniku kazina Beniju.

Poznato je da je Peri obožavao “Fallout 3”, te je u šou Elen Dedženeres 2009.godine priznao da se povrijedio dok je igrao igricu.

“Igrao sam ovu video-igricu toliko aktivno da sam povrijedio ruku i morao da odem kod doktora da mi da injekcije od bolova… toliko sam volio ovu igricu,” rekao je glumac na intervjuu.

“Ta igrica je Fallout 3. Ne sponzorišem je ni u najmanju ruku, samo je obožavam.”

Za obožavatelje igrice, izvođenje Perija u ulozi Benija jedno je od najistaknutijih momenata “Fallout: New Vegas” verzije. Stoga, nakon objavljivanja smrti poznatog glumca, većina fanova igrice je odalo počast Periju na društvenim mrežama.

“Ruku na srce, njegovo izvođenje je najbolje u cijeloj istoriji Fallouta,” hvalio ga je jedan.

Drugi su citirali Svanka, još jednog karaktera Fallouta: “Ako dobro poznajem svog druga Metjua, on sada šeta sa velikom mačkom (karakter Fallouta).“

Obožavatelji Prijatelja počeli su da stavljaju cvijeće preminulom glumcu ispred zgrade Prijatelja u Njujorku, a pojedine poznate ličnosti industrije zabave iskazali su svoje sažaljenje povodom smrti ikone Metju Perija.

Bonus video: