Henks: Nikad se nijesam osjećao gluplje

Holivudski glumac se prisjetio neprijatnosti koja se dogodila na snimanju filma “Apolo 13”

5966 pregleda 0 komentar(a)
Tom Henks, Foto: Jordan Strauss
Tom Henks, Foto: Jordan Strauss

Legendarni holivudski glumac Tom Henks gostujući u emisiji The Graham Norton Show osvrnuo se na svoju tri decenije dugu karijeru. Oskarom nagrađivani glumac je pričajući o ulogama koje je imao priliku da odigra osvrnuo i na “najgluplji” momenat u svojoj karijeri. On se dogodio upravo na snimanju svemirske drame “Apolo 13”, koju je režirao Ron Hauard.

Film “Apollo 13”, objavljen 1995. godine, priča istinitu priču o astronautima Džimu Lovelu, Fredu Haiseu i Džeku Svigertu, koji se nađu u životno opasnoj situaciji kada njihovo putovanje prema Mjesecu krene po zlu.

Tokom snimanja replike koja je i obilježila ovo ostvarenje Henks je doživio neprijatnost. U pitanju je scena kada kada Lovel (kojeg igra Henks) kaže: “Hjuston, imamo problem”.

Hanks se prisjetio da su Kevin Bejkon, Bil Pakston i on ponavljali scenu u sklopu koje je i pomenuta replika, trudeći se da i pored nosača koje su imali zbog svoje zaštite izgledaju beživotno.

“Obično se takve posjete ne praktikujemo tokom snimanja, ali baš tog dana na setu se sa nama našao i sam Lovel. Izgledali smo smiješno, i kad sam pogledao dolje, Džim je gledao prema nama. Nikada se nisam osjećao gluplje u životu”, prisjetio se Henks.

“Apolo 13” je bio nominovan za devet Oskara, osvojivši dva u kategorijama za montažu i zvuk.

Bonus video: