Film o Ejmi podijelio fanove

Detalji o životu prerano preminule muzičke zvijezde u dokumentarcu koji je podigao prašinu

3571 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Kontroverza oko novog biografskog filma o pokojnoj pjevačici Ejmi Vajnhaus ne jenjava. Sada su se u javnosti pojavili i dosad neviđeni video snimci pjevačice.

Obožavaoci Vajnhausove su podijeljeni oko odluke da se dokumentuje njen život koji, osim što obuhvata karijeru, muziku i slavu, takođe sadrži i detalje o njenim toksičnim vezama, korišćenju narkotika i zloupotrebi alkohola, u režiji Sema Tejlor-Džonsona.

Sada su se pojavili dosad neviđeni snimci iz promotivnog videa za njen treći singl “In My Bed”, koji je prvobitno objavljen 5. aprila 2004. sa albuma “You Sent Me Flying”. Scene, snimljene u hotelskoj sobi u Njujorku, objavljene su u čast predstojeće 20. godišnjice njenog debi albuma “Frank”.

U režiji Pola Gorea, originalni video za treći singl albuma prati 20-godišnju Vajnhausovu dok ona želi laku noć svom tadašnjem partneru i šeta hodnicima njujorškog hotela prije nego što otpjeva pjesmu sa pratećim bendom. Završava se tako što se pjevačica vraća raščupana u svoju sobu, gdje je odmah dočekuje misteriozni muškarac zbog pretpostavljenog čina nevjerstva, prenosi 24sedam.

Prethodno nekorišćene slike sa seta prate sličnu temu, a Ejmi tada nosi cvjetnu mini haljinu i nenametljivu šminku dok šeta po hotelu. Kratki trejler je već podijelio obožavaoce, ali Mark Ronson sa kojim je Vajnhausova sarađivala na hit singlu “Valery” branio je film, tvrdeći da prikazuje humor “pametnog biča” odnosno pokojne pjevačice.

Film je izazvao značajne kontroverze prije objavljivanja, pri čemu su mnogi optužili projekat za “eksploataciju pjevačicinog nasljeđa” i “kapitalizaciju njene traume”. Pohvalivši reditelja Sama Tailor-Džonsona, Ronson je rekao:

“Jedino što znam o filmu je da poznajem Sama prilično dobro i da sam pročitao scenario i osjećam da je ono što je uradio bilo zaista lijepo. Podsjetio sam se njenog humora i to stvarno dobro shvatio”, rekao je.

Radnja filma istražuje srećne trenutke u životu Ejmi Vajnhaus u Londonu, kao i njen intenzivan put do slave. Marisa Abel pojavljuje se u ulozi Ejmi, a u filmu “Back To Black” takođe igraju Džek O’Konel kao njen bivši suprug Blejk Filder-Sivil, Edi Marsan kao njen otac Mič, Džulijet Kovan kao njena majka Dženis i Lesli Manvil kao njena baka Sintija. Značajno je napomenuti da je fondacija koja brine o nasljeđu Ejmi Vajnhaus dala odobrenje za korišćenje njenih pjesama u filmu, dok je Abel otpjevala sve pjesme u filmu.

Bonus video: