Dru Godard će napisati i režirati novi film iz "Matrix" franšize

Još nije poznato da li će se glavni članovi glumačke postave iz ove franšize - Kijanu Rivs, Keri En Mos, Lorens Fišburn, Hugo Viving i Džejda Pinket Smit - vratiti u svojim ulogama

2534 pregleda 1 komentar(a)
Kijanu Rivs u filmu "Matrix Ressurections", Foto: Printscreen YouTube
Kijanu Rivs u filmu "Matrix Ressurections", Foto: Printscreen YouTube

"Matrix" franšiza ima još priča za ponuditi brojnim fanovima širom svijeta. Nakon što smo vidjeli ponovni susret glavnih likova Nea i Triniti u "The Matrix Resurrections" iz 2021, 18 godina nakon izlaska originalne trilogije, Warner Bros je najavio da će se snimati još jedan nastavak.

Dru Godard, scenarista nominovan za Oskara za film "The Martian", poznat i po tome što je režirao horor hit "The Cabin in the Woods", biće reditelj i scenarista novog filma iz "Matrix" franšize. Koautorka originalnog filma Lana Vačovski biće izvršna producentkinja, prenosi "Deadline".

Još nije poznato da li će se glavni članovi glumačke postave iz ove franšize - Kijanu Rivs, Keri En Mos, Lorens Fišburn, Hugo Viving i Džejda Pinket Smit - vratiti u svojim ulogama.

"Dru je došao u Warner Bros sa novom idejom za koju vjerujemo da bi bila nevjerovatan način za nastavak Matrix svijeta, koji bi u isto vrijeme ispoštovao ono što su Lana i Lili započele prije više od 25 godina, ali i ponudio jedinstvenu perspektivu na osnovu njegove ljubavi prema serijalu i likovima", rekao je Džesi Erman, predsjednik produkcije Warner Bros Motion Picturesa.

"Cijeli tim Warner Bros Discoverya oduševljen je što će Dru raditi novi 'Matrix', dodajući svoju viziju filmskom kanonu koji su sestre Vačovski gradile četvrt vijeka ovdje u studiju", dodao je on.

"Nije pretjerivanje reći da su iz 'Matrix' franšize promijenili kako filmsku umjetnost, tako i moj život. Lanina i Lilina izvrsna umjetnost svakodnevno me inspiriše, i više sam nego zahvalan na prilici da ispričam priče u njihovom svijetu", istakao je Godard.

Originalni "Matrix" iz 1999. prati hakera iscrpljenog dosadnim poslom kojeg zavodljiva strankinja privlači u sajber podzemlje gdje se vodi veliki rat sa stvarnim svijetom. Film je uveo revoluciju u filmske vizuelne efekte sa svojim do tada neviđenim akcionim scenama.

Godard je započeo svoju karijeru pišući za popularnu TV seriju '90-ih "Buffy the Vampire Slayer", a radio je i na naslovima kao što su "Angel", "Alias", "Lost", "Daredevil" i "The Good Place".

Bonus video: