Vudi Alen nije siguran da li je aktuelni film ujedno i njegov posljednji: Sva romantika filma je nestala

"Ne želim da idem okolo i tražim novac. To mi je gnjavaža. Ali ako neko dođe i nazove me i kaže da želi da finansira film, onda bih ozbiljno razmislio", kazao je reditelj

2938 pregleda 0 komentar(a)
Vudi Alen, Foto: Shutterstock
Vudi Alen, Foto: Shutterstock

Prošlo je 58 godina nakon što je snimio svoj prvi dugometražni film, a slavni reditelj Vudi Alen priznao je da se koleba da li će njegovo najnovije ostvarenje "Coup de Chance", njegov 50 film u karijeri, biti ujedno i posljednji.

Iskusni reditelj je u intervjuu za AirMail odgovarajući na pitanje da li će erotski triler snimljen u Francuskoj biti posljednji njegov film kazao da nije siguran.

"Ne želim da idem okolo i tražim novac. To mi je gnjavaža. Ali ako neko dođe i nazove me i kaže da želi da finansira film, onda bih ozbiljno razmislio. Vjerovatno ne bih imao volje da kažem ne, jer imam toliko ideja", izjavio je Alen.

"Coup de Chance" je počeo da se prikazuje u SAD-u u petak u bioskopima, a 12. aprila će biti objavljen i na digitalnim i VOD platformama.

Uprkos nekim pozitivnim recenzijama koje ovo ostvarenje upoređuju sa starijim Alenovim hitom "Match Point", reditelj kaže da puno ne prati dalji život filma.

"Meni nije važno hoće li imati distribuciju ovdje ili ne. Kad ga napravim, više ga ne pratim. Distribucija više nije ono što je nekad bila. Sada je distribucija dvije sedmice u bioskopu... Cijeli posao se promijenio, i to ne na privlačan način. Sva romantika filma je nestala", kazao je Alen.

Alen je komenarisao i "kulturu poništavanja", budući da je se njegova fan baza smanjila posljednjih godina nakon što ga je njegova bivša partnerka Mia Farou optužila da je seksualno zlostavljao njihovu djecu.

"Neko me pitao o kulturi poništavanja i rekao sam: 'Ako ćeš da budeš poništen, onda je ovo kultura u kojoj želiš biti poništen'. Jer ko želi da bude dio ove kulture?", zapisao se reditelj.

Bonus video: