Uskoro ćemo saznati pravo porijeklo Džona Snoua

Kako će ostatak Vesterosa reagovati na njegovo porijeklo i kako će se stvari odvijati dalje, ostaje da se vidi u sedmoj sezoni čija je premijera zakazana za 16. jul
69 pregleda 1 komentar(a)
Džon Snou, Igra prijestola, Foto: Beta/AP
Džon Snou, Igra prijestola, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 17.06.2017. 10:06h

Sudeći prema navodima magazina Empajer, Džon Snou ima mnogo više kraljevske krvi nego što je publika mislila, prenosi australijski Njuz.

(Upozorenje: Tekst u nastavku sadrži spojlere)

“Kao što možemo da vidimo u posljednjoj epizodi 6. sezone, Branove vizije i sposobnost da putuje van svog tijela otkrile su pravo porijeklo Džona Snoua i njegovo pravo ime: Džeheris Targarjen”, navodi se.

“Bran se sada nalazi u toj nezavidnoj situaciji, kada ostaje nasamo sa Mirom, a ima informaciju koja bi mogla da promijeni cijelu priču”, otkrio je glumac Isak Hempsted Rajt, koji tumači Brana.

Rajt je dodao da se ne vrti sve samo oko Snoua, već da Bran zna i porijeklo Bijelih hodača.

Ukoliko su ove pretpostavke tačne, bila bi potvrđena teorija koja se javila nakon završetka šeste sezone, kada je Lijana Stark navodno promrmljala riječ "Džeheris" Nedu Starku kada je umrla, prenosi io9.

Džeheris I, najdugovječniji vladar monarhije Rargarjen u istoriji Vesterosa, bio je jahač zmajeva, poznat još i po imenu Džeheris Mudri. Vladao je zajedno sa svojom izabranicom Alisanom, a njihov narod ih je obožavao. Bili su poznati po sklapanju primirja sa Vajldlinzima na sjeveru.

Da li to ima ikakve veze sa Džonom? Za sada se pretpostavlja da će Snou, zajedno sa Deneris i Tirionom, odigrati važnu ulogu u ispunjenju proročanstva o troglavom zmaju.

Kako će ostatak Vesterosa reagovati na njegovo porijeklo i kako će se stvari odvijati dalje, ostaje da se vidi u sedmoj sezoni čija je premijera zakazana za 16. jul.

Bonus video: