Autor Trainspottinga radi na TV seriji o Ibici

Priča će pratiti grupu prijatelja iz južnog Londona koji odlaze na Ibicu i nakon toga postaju DJ-evi, a bazirana je na životnim iskustvima poznatih engleskih DJ-eva Denija Ramplinga, Pola Oukenfolda i Nikija Holoveja, koji su se sa esid hausom prvi put susreli na ovom ostrvu prije tri decenije. Njih trojica će savjetovati autore serije i kompilirati saundtrek
0 komentar(a)
irvin velš, Foto: Renaud Callebaut
irvin velš, Foto: Renaud Callebaut
Ažurirano: 30.03.2017. 13:58h

Autor romana "Trainspotting", po kojem je snimljen istoimeni kultni film, radi na TV seriji koja govori o tome kako je ostrvo Ibica postalo raj za rejvere 80-ih.

Velšu nije prvi put da se bavi takvom tematikom, jer su iza njega scenariji za filmove kao što su "The Acid House" i "Ecstasy", a osim njega na seriji "Ibiza87" će raditi i nagrađivani scenarista i bivši muzički novinar Din Kavanag.

Priča će pratiti grupu prijatelja iz južnog Londona koji odlaze na Ibicu i nakon toga postaju DJ-evi, a bazirana je na životnim iskustvima poznatih engleskih DJ-eva Denija Ramplinga, Pola Oukenfolda i Nikija Holoveja, koji su se sa esid hausom prvi put susreli na ovom ostrvu prije tri decenije.

Njih trojica će savjetovati autore serije i kompilirati saundtrek.

Iz producentske kuće Fulwell 73, koja stoji iza ovog projekta, ambiciozno je saopšteno da je ova serija "nedostajuća karika između filmova '24 Hour Party People' i 'Straight Outta Compton'".

"Veoma sam uzbuđen zbog ovog projekta. Kao što znate, on se poklapa sa 30-godišnjicom od našeg odlaska na Ibicu i prikazuje što se desilo nakon toga - rađanje klubova posvećenih plesnoj muzici i festivalske scene kakvu poznajemo danas. Divno je što ćemo taj jubilej proslaviti ovim projektom, kao i mojom svjetskom turnejom na koju ću krenuti ove godine", izjavio je Oukenfold.

Bonus video: