"PONOSNA NA SVE, NAJBOLJA DODJELA IKADA"

Predsjednica Akademije najavila promjene poslije greške na dodjeli Oskara

Ajzaks je rekla i da je Akademija ponosna na sve koji su bili uključeni u haos nastao prilikom proglašenja pobjednika i kako su oni reagovali u toj situaciji, od glumaca Fej Danavej i Vorena Bitija, koji su pročitali ime dobitnika nagrade, do ekipa filmova "La La Land" i "Moonlight"
58 pregleda 0 komentar(a)
Oskar 2017, Foto: Reuters
Oskar 2017, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.03.2017. 08:14h

Predsjednica američke Akademije filmskih umjetnosti i nauka Šeril Bun Ajzaks poručila je članovima Akademije da imaju mnogo razloga da budu ponosni na ovogodišnju ceremoniju dodjele Oskara i uvjerila ih da će biti napravljene promjene kako bi se izbjeglo ponavljanje problema kao što je pogrešno proglašenje najboljeg filma.

Portparol Akademije potvrdio je za AP da je Ajzaks poslala članovima pismo u kojem je navela da je ceremonija prošle nedjelje bila "jedna od najboljih i sigurno jedna od najdramatičnijih svih vremena".

"Zahvaljujući stalnom pisanju medija proteklih nekoliko dana, svi znamo da su pogrešan koverat i problemi koji su nastali rezultat neuspjeha radnika kompanije PwC da slijede ustanovljene protokole i njihovog kašnjenja u popravljanju situacije", navela je Ajzaks i dodala da će biti uvedene promjene kako bi se osiguralo da se nešto slično nikada ne ponovi.

Kuća koja pruža poslovno-savjetodavne usluge u vezi s dodjelom Oskara PwC uputila je izvinjenje zbog greške i sprovela istragu kako bi utvrdila kako je došlo do greške.

Ajzaks je rekla i da je Akademija ponosna na sve koji su bili uključeni u haos nastao prilikom proglašenja pobjednika i kako su oni reagovali u toj situaciji, od glumaca Fej Danavej i Vorena Bitija, koji su pročitali ime dobitnika nagrade, do ekipa filmova "La La Land" i "Moonlight".

"Ljubaznost i skromnost koje su pokazali na sceni, dok je svijet gledao, pokazuje snagu veze koja spaja sve umjetnike u našoj zajednici", napisala je Ajzaks.

Ajzaks je rekla da članovi Akademije, kojih ima oko 6.000, treba da budu ponosni na "besprekoran posao" domaćina Džimija Kimela, nastup Džastina Timberlejka na otvaranju ceremonije i odavanje poštovanja Ketrin Džonson koja je inspirisala film "Hidden figures".