Mobilna igrica “Angry Birds” bilježi preko milion preuzimanja dnevno!

Krajem prošle godine „Ljute ptice“ su zabilježile i značajne pozicije na listama naj aplikacija za iPhone i iPad uređaje
0 komentar(a)
Ažurirano: 21.06.2011. 16:01h

Mobilna igrica koja je zaludjela svijet Angry Birds bilježi i preko milion preuzimanja dnevno, saopštio je nedavno Piter Vesterbek, izvršni direktor finske kompanije Rovio, koja radi na razvoju igara.

Carstvo “ljutih ptičica” koje uništavaju svinje, nevjerovatno se brzo širi i van mobilnih platformi, pa je igru moguće igrati i na desktop računarima, igračkim konzolama.

Krajem prošle godine „Ljute ptice“ su zabilježile i značajne pozicije na listama naj aplikacija za iPhone i iPad uređaje.

U kategoriji besplatnih, „Angry Birds Lite“ se tako našla na drugoj poziciji, odmah iza Facebook aplikacije za iPhone, dok je verzija „Angry Birds“ igre koja se plaća izbila na prvo mjesto.

Uskoro i na Windows Phone 7 platformi

„Angry Birds“ je na drugom mjestu 10 najuspješnijih iPhone aplikacija. Za razliku od iPhone korisnika, iPad korisnici su za nijansu manje poneseni igricom, pa se ona, na listi top 10 iPad aplikacija koje se plaćaju, našla na četvrtom mjestu, a „Ljute ptice“ su na sedmoj poziciji top 10 najuspješnijih aplikacija za iPad.

Igra se nedavno našla i na Facebooku. Ako još niste probali, postoji i verzija igre za Google web čitač, Chrome, što je kompanija predstavila na nedavnoj konferenciji Google I/O.

Krajem mjeseca, 29. juna, “ljute ptice” će biti dostupne i za Windows Phone 7 platformu.

Bonus video: