Toliko toga možemo doživjeti od kuće

“Pod sloganom ‘Toliko toga možemo doživjeti od kuće’, Ministarstvo kulture na ovaj način punim kapacitetom priključiće se zvaničnoj kampanji Vlade Crne Gore ‘Ostani doma’ i to kroz prostor obezbijeđen na Javnom servisu Crne Gore, ‘OnDemand’ platformi kablovskih operatera, ali i kroz live (uživo) mogućnosti online kanala komunikacije”, objašnjavaju oni
2031 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Ministarstvo kulture
Ilustracija, Foto: Ministarstvo kulture

Kampanju „Živimo kulturu #ostanidoma“ pokrenulo je Ministarstvo kulture sa ciljem da građanima, u danima fizički izolovanog funkcionisanja, ponudi kulturni i umjetnički sadržaj putem onih kanala komunikacije koji su dostupni i kod kuće, navodi se u jučerašnjem saopštenju.

“Pod sloganom ‘Toliko toga možemo doživjeti od kuće’, Ministarstvo kulture na ovaj način punim kapacitetom priključiće se zvaničnoj kampanji Vlade Crne Gore ‘Ostani doma’ i to kroz prostor obezbijeđen na Javnom servisu Crne Gore, ‘OnDemand’ platformi kablovskih operatera, ali i kroz live (uživo) mogućnosti online kanala komunikacije”, objašnjavaju oni i dodaju da je obezbijeđen obiman i raznovrstan sadržaj koji će crnogorskoj javnosti biti dostupan u periodu trajanja kriznog perioda, a počinje već danas.

Tako će danas od 20 časova na drugom kanalu Radio televizije Crne Gore biti emitovani kratki promotivni film „Kreativna Crna Gora“, zatim predstava „Šćeri moja“ režiserke Ane Vukotić u produkciji Crnogorskog narodnog pozorišta, kratki film „U spomen slavne mornarice“ Zdravka Velimirovića, igrano ostvarenje „Između dana i noći“ u režiji Andra Martinovića i novogodišnji koncert 2019/20. poznatog crnogorskog gitariste Miloša Karadaglića.

Dok traju mjere Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti, na ovom kanalu svakodnevno će, od 20 časova do ponoći, biti prikazivana produkcija crnogorskih institucija kulture u formi prilagođenoj za televizijsko emitovanje, najavljuju uz Ministarstva kulture.

“Takođe, u saradnji sa nacionalnim kablovskim operaterima, oslanjajući se na tehnologiju ‘OnDemand’ koja omogućava kreiranje svojevrsne baze multimedijalnog sadržaja, vrlo brzo ćemo omogućiti građanima uvid u sve naše programe koji tokom kampanje budu zastupljeni u šemi RTCG. A s obzirom na to da je jedan od ciljeva kampanje i motivisanje naših umjetnika na kreativnost iz sopstvenih domova, Ministarstvo kulture kreiraće i dodatni multimedijalni sadržaj, koji će obogatiti kampanju, a ujedno se približiti i mlađoj populaciji. Uradićemo to koristeći ‘live’ modul u okviru društvenih mreža i Youtube kanala”, ističu oni i dodaju da će biti obuhvaćeni solo koncerti iz kuće naših poznatnih muzičara, kao i kamerni koncerti namjenski kreiranih džez ili klasičnih sastava, ali i program „Umjetnost od kuće“ koji će obuhvatiti praćenje procesa nastajanja umjetničkog djela ili neki vid umjetničke edukacije, te monodrame, radio drame, čitanje bajki za najmlađe...

Još jedan segment kampanje je i platforma „Živimo kulturu“ na internet sajtu culture.co.me gdje će, pored Online Art marketa, biće zastupljeni i radovi domaćih umjetnika sa konkursa za podršku projektima u oblasti stvaralaštva, koji raspisuje Ministarstvo kulture, a u skladu sa setom hitnih mjera podrške kulturnim djelatnicima koji su najviše pogođeni aktuelnom situacijom.

Bonus video: