Bar: "Žensko pismo" u Dvorcu kralja Nikole

Barskoj publici aforizme su potom pored Sailović govorile i Maja Mišnić iz Sutomora, Milojka Jovović i Slavka Klikovac iz Podgorice, Milica Aranitović Papović iz Tivta, Nina Sarić iz Nikšića, i autor predgovora Veselin Vlahović iz Podgorice
473 pregleda 0 komentar(a)
Sa promocije, Foto: Privatna arhiva
Sa promocije, Foto: Privatna arhiva

Međunarodno udruženje književnih stvaralaca i umjetnika “Nekazano” iz Bara promovisalo je u Dvorcu kralja Nikole knjigu “Žensko pismo”, antologiju aforizama čiji su autori žene.

Predsjednik udruženja “Nekazano” Labud N. Lončar zahvalio je Deani Sailović iz Sremske Kamenice, priređivaču antologije, što je izabrala Bar za predstavljanje knjige u Crnoj Gori, i što je u antologiju uvrstila i nekoliko članica ovog udruženja.

Barskoj publici aforizme su potom pored Sailović govorile i Maja Mišnić iz Sutomora, Milojka Jovović i Slavka Klikovac iz Podgorice, Milica Aranitović Papović iz Tivta, Nina Sarić iz Nikšića, i autor predgovora Veselin Vlahović iz Podgorice, a od svih zastupljenih autorki koje nisu bile na promociji, pročitan je po jedan aforizam.

Organizatori su zahvalili kolegama poetama koji su prisustvom promociji podržali aforističarke - Miroslavu Jovanoviću Timotijevu, Milici M. Vukmanović, Mladenu Baboviću, Mišku Vučiniću, Marinku Pavićeviću, Vasiliju Jankoviću, Nataši Lečić i Trivu Zolaku. U muzičkom dijelu programa nastupil aje Lucija Uličević, učenica IX razreda barske Muzičke škole u klasi profesorice klavira Ane Vukazić, dobitnica brojnih nagrada na državnim i međunarodnim takmičenjima.

Bonus video: