Crna Gora sa palete ruskih umjetnika

Izložbom nastavljaju tradiciju predstavljanja savremenih ruskih slikara

3751 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Promo
Foto: Promo

Izložba "Crna Gora sa palete ruskih umjetnika" biće otvorena večeras u JU Muzej i galerija Tivat u 20 časova.

Nastavljajući tradiciju predstavljanja savremenih ruskih slikara, izložba je već petu godinu zaredom realizovana u okviru zajedničkog projekta "Crna Gora sa palate ruskih umjetnika" i JU Muzej i galerija Tivat.

Ove godine svoje radove predstaviće: Sergej Alduškin, Natalija Andrejčenko, Elena Djomina, Larisa Gordijeva, Anatolij Ivakin i Mirjana Stojanović.

"Za vrijeme trajanja projekta i izložbi u galeriji u Tivtu, uključujući i ovogodišnje učesnike, ovdašnjoj publici su predstavljeni radovi više od 30 autora. Svi su oni sa velikim zadovoljstvom prihvatili poziv da učestvuju u projektu 'Crna Gora sa palete ruskih umjetnika'. Većina nastalih radova je sa slikarima pošla u njihovu domovinu i na taj način će ljepota i dragocjeni utisci sa ovih prostora, pretočeni u umjetnička djela, biti predstavljeni širokoj publici u njihovim gradovima, na velikom prostoru, od Murmanska na sjeveru, preko Moskve do Joškar - Ole u Republici Marij El, na istoku, iza Volge", kazala je organizatorka projekta, Mirjana Stojanović najavljujući izložbu.

Stojanović će ujedno, večeras i zvanično otvoriti izložbu.

Bonus video: