Crnogorski akademski trio u CNP-u

CAT čine Miran Begić violina, Aleksandar Latković violončelo i Oleksij Molčanov klavir
578 pregleda 0 komentar(a)
Crnogorski akademski trio, Foto: Privatna arhiva
Crnogorski akademski trio, Foto: Privatna arhiva

Crnogorski akademski trio (CAT) nastupiće danas na Sceni Studio Crnogorskom narodnog pozorišta u 20.30 časova. CAT čine Miran Begić violina, Aleksandar Latković violončelo i Oleksij Molčanov klavir. Trio će na koncertu izvoditi Mendelona trio br. 1 d-moll i Šostakoviča trio br. 2 e-moll.

Miran Begić je osnivač Ljetnje akademije i umjetnički direktor festivala “Espressivo”. Njegova izvođačka aktivnost je vezana za koncertne podijume širom svijeta a nastupao se sa velikim umjetničkim imenitma.

Aleksandar Latković je postao prvi violončelista Beogradske filharmonije 2003. godine i od tada nastupao sa ovim orkestrom u mnogim zemljama svijeta. Suosnivač je i čelista Gudačkog kvarteta Beogradske filharmonije, a bio je i solista sa Beogradskom filharmonijom, orkestrom Skovran, Crnogorskim kamernim orkestrom i Pariskim Univerzitetskim orkestrom.

Oleksij Molčanov živi u Crnoj Gori od 1999. godine. Nakon angažmana u Rusiji i Srbiji, i u Crnoj Gori uspješno nastavlja svoj profesionalni i umjetnički angažman na svim značajnim scenama širom zemlje i u inostranstvu. Kao solista i u kamernim sastavima sa eminentnim umjetnicima ostvario je veliki broj projekata. Nastupao je na mnogim inostranim festivalima, a bio je i aktivni učesnik projekta “Crna Gora jedna kulturna adresa”

Bonus video: