Džez čitanka ispred Dvorca: Sara Jovović bend svirao u Baru [VIDEO]

Džez muzičari su za svoje solo dionice tokom koncerta bili redovno pozdravljani aplauzima publike, koja ih je na kraju vratila na više nego zasluženi bis
932 pregleda 0 komentar(a)
Sara Jovović bend, Foto: Radomir Petrić
Sara Jovović bend, Foto: Radomir Petrić

Muzički dio 32. Barskog ljetopisa nastavljen je sinoć veoma posjećenim džez koncertom koji je na platou ispred Dvorca kralja NIkole izveo podgorički Sara Jovović bend.

Talentovana muzičarka Sara Jovović na klaviru, sa ocem Miloradom Šuletom Jovovićem na gitari, Martinom Đorđevićem na bubnjevima i Milivojem Pićurićem na basu, izvela je program sastavljen od džez i fjužn standarda i obrada crnogorskih pjesama u džez maniru, uključujući i dobro znane kompozicije Vejna Šortera, Kola Portera, Telonijusa Monka...

Džez muzičari su za svoje solo dionice tokom koncerta bili redovno pozdravljani aplauzima publike, koja ih je na kraju vratila na više nego zasluženi bis.

Sara Jovović (20) trenutno studira džez klavir na čuvenom Berkli koledžu u Bostonu (SAD) i kao stipendista ove svjetski prestižne ustanove uspješno je završila prvu godinu studija. U rodnoj Podgorici je pohađala nižu muzičku školu za klavir kod profesora Miladina Peruničića, a srednju muzičku školu završila je u klasi profesorice Anke Asanović u školi za muziku i balet „Vasa Pavić. U januaru ove godine imala je nekoliko koncerata u Berlinu od kojih je najznačajniji u poznatom „Zig Zag“ klubu, tri godine zaredom učestvovala je na „Made in New York“ džez festivalu u Podgorici, a nastupala je i na festivalima u Bijelom Polju, Petrovcu, Herceg Novom i Tivtu, Tirani... Aktivno nastupa i u Bostonu gdje kao student učestvuje u raznim muzičkim projektima, studijskim snimanjima i performansima.

Milorad Šule Jovović je završio Muzičku akademiju na Cetinju. Poznat je kao vođa prvog crnogorskog džez sastava „Piva džez band“, kroz koji su prošli skoro svi crnogorski džez muzičari. Radi kao profesor na izbornom predmetu džez u Umjetničkoj skoli za muziku i balet „Vasa Pavić“ , svira razne stilove od bluza, svinga, be-bopa, do hard bopa i fanka. Kao studijski muzičar učestvovao je u različitim muzičkim projektima i sarađivao sa brojnim uglednim kolegama iz svijeta džez muzike..

Martin Đorđević je završio srednju muzičku školu „Kornelije Kovač“ u Beogradu. Školovanje je nastavio u Italiji, na „Siena Jazz University“ gdje je i diplomirao, a odnedavno živi i radi u Podgorici i sarađuje sa raznim muzičkim sastavima.

Kompozitor, basista i pijanista Milivoje Pićurić osnovne studije kompozicije završio je na Cetinju u klasi profesora Žarka Mirkovića, specijalističke studije u Ljubljani u klasi profesora Pavela Mihelčića, a master studije 2014. u Beogradu. Diplomirao je i na smjeru za opštu pedagogiju na Cetinju. Zaposlen je kao profesor u Umjetničkoj školi za muziku i balet „Vasa Pavić“.

Bonus video: