Odloženo Međunarodno bijenale akta

Ovogodišnje bijenale “Marko Krstov Gregović” trebalo je da bude otvoreno u julu u Spomen-domu “Crvena komuna” u Petrovcu
231 pregleda 0 komentar(a)
Crvena komuna, Foto: Miroslav Grubić
Crvena komuna, Foto: Miroslav Grubić

Javna ustanova Muzeji i galerije Budve donijela je odluku da odloži ovogodišnje Međunarodno bijenale akta “Marko Krstov Gregović” koje je trebalo da bude otvoreno u julu u Spomen-domu “Crvena komuna” u Petrovcu.

Odluku je, kako se navodi u saopštenju, ova javna ustanova donijela na osnovu Preporuke za sprečavanje unošenja zaraznih bolesti u zemlju i njihovog prenošenja u druge zemlje, Naredbe za preduzimanje privremenih mjera za sprečavanje unošenja u zemlju, i sprečavanje prenošenja novog koronavirusa, te obavještenja Ministarstva kulture Crne Gore.

„U skladu sa preporukama Ministarstva zdravlja i sprečavanje prenošenja novog koronavirusa obavještavamo da se obustavlja realizacija planiranih programskih aktivnosti Ustanove koje se odnose na javna okupljanja, shodno odluci Ministarstva kulture, a po preporuci Instituta za javno zdravlje. Obustava planiranih aktivnosti sprovodiće se do daljnjeg u skladu sa instrukcijama Instituta za Javno zdravlje Crne Gore. Realizacija izložbe V Međunarodnog bijenala akta malog formata ‘Marko Krstov Gregović’ u organizaciji JU ‘Muzeji i galerije Budve’ i Spomen doma ‘Crvena komuna’ u Petrovcu odložiti za sljedeću godinu kako bi što uspješnije pristupili organizovanju ove važne manifestacije. Molimo vas za strpljenje, a o svim detaljima bićete blagovremeno obaviješteni kada se ukaže prilika za nastavkom planiranih aktivnosti“, navodi se u obrazloženju koje potpisuje direktorka Lucija Đurašković.

Ona se zahvaljuje svima na interesovanju i poslatim prijavama za Bijenale akta malog formata.

„Sve prijave su uredno arhivirane i selekcija je u toku, a o čijim rezultatima ćemo obavijestiti javnost, kao i prijavljene umjetnike pojedinačno u narednom periodu“, navodi se u saopštenju.

Bonus video: