Slikarka Tijana Gordić pobjednica 26. Bjelopoljskog likovnog salona

O prispjelim radovima ove godine je odlučivao žiri u sastavu: istoričar umjetnosti sa Cetinja, profesor dr Aleksandar Saša Čilikov, članovi akademski slikar iz Rožaja, Ibrahim Kurpejović, i istoričarka i teoretičarka umjetnosti, Teodora Perović
709 pregleda 0 komentar(a)
Jedna od izloženih slika
Jedna od izloženih slika

Slikarka Tijana Gordić, pobjednica je 26. Bjelopoljskog likovnog salona, koji je otvoren večeras, u zgradi JU Muzej. Druga nagrada pripala je Stefanu Vukićeviću za rad bez naziva, a treća a Miloradu Mići Rakonjcu za rad ,,Sjenke“ - retuširana kompjuterska grafika.

O prispjelim radovima ove godine je odlučivao žiri u sastavu: istoričar umjetnosti sa Cetinja, profesor dr Aleksandar Saša Čilikov, članovi akademski slikar iz Rožaja, Ibrahim Kurpejović, i istoričarka i teoretičarka umjetnosti, Teodora Perović.

Na Bjelopoljskom slikarskom proljeću, koje tradicionalno počinje prvim danom proljeća ove godine se predstavilo više od 40 autora, sa oko 70 radova.

Direktor Muzeja Željko Radović je kazao da je izložba nastavak slikarske tradicije duge tri decenije.

On je podsjetio da je prije 26 godina nastupilo šest slikara a da je do danas nastupilo oko 140.

“NIje bilo lako donijeti odluku o tome ko je najbolji, prije svega zato što su radovi različitih poezika, tehnika, tematika. Presudile su nijanse”, kazao je Čilikov, obrazlažući odluku.

Bonus video: