Bijonse ima najviše nominacija za Gremi

Ona je kandidat za devet priznanja, dok Adel, Chance the Rapper i posthumno Dejvid Bouvi, konkurišu za po pet statua.
0 komentar(a)
Bijonse, Foto: Shutterstock
Bijonse, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 06.12.2016. 17:13h

Najviše nominacija za prestižnu muzičku nagradu Gremi, koja će 12. februara u Los Anđelesu biti dodijeljena 59. put, ove godine dobila je Bijonse.

Ona je kandidat za devet priznanja, dok Adel, Chance the Rapper i posthumno Dejvid Bouvi, konkurišu za po pet statua.

Legendarni Bouvi sa pjesmom “Blackstar” i istoimenim albumom objavljenim početkom godine, u užem je izboru za najbolju rok izvedbu i najbolju rok pjesmu, između ostalog.

Bijonse je, između ostalog, nominovana za album godine (Lemonade), pjesmu godine (Formation) i spot godine (Formation). U istim kategorijama nominovana je i Adel za album "25" i hit "Hello".

Dvije pop zvijezde će će se "sukobiti" i u kategoriji najbolje pop izvođenje u kojoj su takođe Džastin Biber (Love Yourself), Arijana Grande (Dangerous Woman) i Keli Klarkson (Piece By Piece).

Jedini muški kandidat u kategoriji najboljeg albuma je Biber (Purpose), a konkurencija su mu, uz Adel i Bijonse, Arijana Grande (Dangerous Woman), Demi Lovato (Confiedent) i Sija (This Is Acting). Rijana je nominovana za spot (Work), najbolju r&b pjesmu (Kiss It Better) i najbolje r&b izvođenje (Needed Me).

Za Gremi su, među ostalima, nominovani i Radiohead, Pi Džej Harvi, Kanje Vest, Bon Ajver, Gojira...

Bonus video: