Metallica će odati počast Lemiju Kilmisteru na koncertima

"On je bio kum Metallice, bend bez sumnje ne bi postojao bez njega", kazao je Hetfild
0 komentar(a)
Rock in Rio, Metallica, Foto: Beta/AP
Rock in Rio, Metallica, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 29.11.2016. 13:00h

Bubnjar poznate metal grupe Metallica Lars Ulrih najavio je da fanovi u budućnosti mogu očekivati od njegovog benda puno posveta preminulom frontmenu Motorheada Lemiju Kilmisteru.

"Mislim da je svima jasno koliko je značajnu ulogu Lemi odigrao u postojanju Metallice, u životu benda, u mom privatnom životu. Očigledno je da je muzika Motorheada odigrala značajnu ulogu, tako da mislim da će se to svakako dogoditi u narednih nekoliko godina", odgovorio je Ulrih na pitanje da li će njegov bend na koncertima svirati obrade Motorheada, u razgovoru za "Mariskal Rock TV".

Bubnjar je dodao da se na novom albumu Metallice nalazi pjesma "Murder One", u kojoj se može osjetiti Lemijev uticaj, pogotovo u stihovima.

Početkom mjeseca Metallica je odala počast preminulom rokeru nazvavši ga svojim kapetanom. Frontmen Džejms Hetfild je izjavio da je bio slomljen kada je čuo vijest o Lemijevoj smrt, jer je britanski muzičar za njega imao status besmrtnika.

"Bio sam uplašen kada je umro, pitao sam se ko je sad naš kapetan. On je bio kum Metallice, bend bez sumnje ne bi postojao bez njega", kazao je pjevač tada.

Metallica je nedavno objavila svoj prvi studijski album nakon osam godina "Hardwired... To Self Destruct" i objavila neke od datuma predstojeće svjetske turneje na kojoj će se zadržati najmanje dvije godine.

Bonus video: