Houdek snimio video za pjesmu "Kraljica"

Žak je za ovaj spot promijenio nekoliko outfita, a inspiracija su mu bile generalske uniforme s ordenjem. Kostimi su dizajnera Marija Miše, s kojim se Houdek prošle godine sukobio
75 pregleda 0 komentar(a)
Detalj iz spota: Žak Houdek, Foto: Screenshot (YouTube)
Detalj iz spota: Žak Houdek, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 24.11.2016. 15:50h

Hrvatski muzičar Žak Houdek odlučio je da ovu godinu završi ekranizacijom još jedne pjesme. U pitanju je numera "Kraljica" autorke Aleksandre Milutinović čiju produkciju potpisuje Predrag Martinjak Peggy.

Pjesma "Kraljica" još je jedan singl sa Žakovog posljednjeg albuma "Meni za ljubav", koji je objavljen još 2012. godine. Odmah nakon njegove objave Houdek se povukao iz medijskog života, a potom se vratio samo dvije godine kasnije u velikom stilu singlom "Nov čovjek" i pokazao da odlične pjesme nikad ne zastarijevaju.

Spot je sniman u Opatiji, a krasi ga bogata i moderna produkcija, raskošna kostimografija, kao i Žakova supruga Brigita kojoj je pripala glavna uloga u videu.

"Ovo je snažna pjesma o mojoj kraljici. Nadam se samo da sam i ja njoj još uvijek kralj dostojan krune. Izuzetno sam zadovoljan spotom i prvim reakcijama publike. Hvala mom kreativnom timu i svim saradnicima koji su pomogli da se vizija ove sjajne pjesme pretoči u ovakav vrhunski spot", oduševljeno je izjavio popularni muzičar.

Žak je za ovaj spot promijenio nekoliko outfita, a inspiracija su mu bile generalske uniforme s ordenjem. Kostimi su dizajnera Marija Miše, s kojim se Houdek prošle godine sukobio. Miše je muzičaru dizajnirao kostime za šou "The Voice".

Problem je nastao kad Houdek nije htio da vrati kostime HTV-u, zbog čega se Miše nije mogao naplatiti. Očajni dizajner odlučio je da sa njim prekine suradnju, na što je Houdek izgubio živce.

Nakon što mu je Miše zaprijetio policijom, Žak je na kraju vratio kostime HTV-u. Pjevač je za potrebe novog spota od državne televizije iznajmio Mišinu kreaciju na jedan dan, što je uredno platio, tvrdi izvor, a prenose hrvatski mediji.

Bonus video: