Gomila nesklada i u Podgorici: Skupljali novac za Beograd

"Idemo u subotu u Beograd i treba nam gomila para, ali ćemo se snaći nekako. Hvala vam što ste došli, jer novac od ove svirke ide na to", poručio je Vukajlović i dobio ovacije publike
0 komentar(a)
Gomila nesklada, Foto: Facebook
Gomila nesklada, Foto: Facebook
Ažurirano: 11.11.2016. 16:00h

Nikšićki metal sastav Gomila nesklada sinoć se svirkom u "Montenegro pabu" pozdravio sa publikom u Podgorici pred odlazak na snimanje novog albuma. Stotinak ljubitelja tvrđeg zvuka došlo je da isprati frontmena Marka Vukajlovića i družinu, ali i da čuje predstavnike nove generacije nikšićke scene, bend Podroom koji je nastupio uz njih.

Gomila je već odavno jedan od koncertno najspremnijih bendova u zemlji, što su pokazali i ovaj put. Nažalost, njihova posvećenost ekstremnom zvuku znači komunikaciju sa uskim krugom ljudi koji slabo raste i zato se čini da su dostigli limite koje crnogorska scena nudi i da im je vrijeme da probaju da se probiju šire od granica svoje zemlje.

U nastupu Nikšićana vidi se iskustvo i zrelost, dok Vukajlović tačno zna kada i kako komunicirati sa publikom. Gomila je izvela masi dobro poznate pjesme sa debi albuma "2000 godina", ali su prisutni bili u prilici i da čuju nešto od novog materijala kojem predstoji snimanje.

"Idemo u subotu u Beograd i treba nam gomila para, ali ćemo se snaći nekako. Hvala vam što ste došli, jer novac od ove svirke ide na to. Ne obećavamo ništa, ali nadamo se da ćemo brzo imati gotov materijal. Podroom dolazi, Off Duty dolazi, Punkreas ide na turneje, znači ima muzike u ovoj zemlji", poručio je Vukajlović i dobio ovacije publike, kojoj je povremeno prepuštao i pjevanje refrena, a jedan od upečatljivijih takvih momenata bio je tokom izvođenja pjesme "Zid".

U odnosu na starije kolege Podroom je zvučao pomalo raštimovano, ali zbog razlike u iskustvu to i nije čudno. Vidjela se želja da se mladi bend predstavi na najbolji način i nakon malo stisnutog početka, dok je publika još punila prostor pred binom, njihova svirka je bivala sve bolja kako je noć odmicala.

Podroom je predstavio i novu postavu, sa kojom sada zvuči najbliže recimo Ritmu nereda, a na repertoaru su se uglavnom našle hardkor/pank obrade. Odali su počast nikšićkim pank veteranima Dr Picasso obradom njihove "Električni ljudi" i poželjeli srećan put Gomili nesklada, a izveli su i svoju "1.3.1.2".

Bonus video: