Galija lansirala novi singl "Nešto me goni"

Nova pjesma najavljuje predstojeći album Galije, čije objavljivanje se može očekivati iduće godine
56 pregleda 1 komentar(a)
Galija, Foto: Facebook
Galija, Foto: Facebook
Ažurirano: 04.11.2016. 15:58h

Poznata srpska rok grupa Galija objavila je novi singl "Nešto me goni", kojim obilježava 40 godina postojanja.

Nova pjesma najavljuje predstojeći album Galije, čije objavljivanje se može očekivati iduće godine pod okriljem Long Play etikete.

Frontmen Nenad Milosavljević je "Nešto me goni" opisao kao pjesmu sa "nevjerovatno pozitivnom energijom", koja na simboličan način govori o muzičarima i uopšte umjetnicima iza kojih je višedecenijski rad.

"Sve nas zamišljam kao maratonce. Sada pri kraju karijere, trčimo počasni krug. Možda i posljednji", izjavio je popularni Neša Galija za longplay.rs.

On potpisuje muziku i aranžman za "Nešto me goni", dok je tekst djelo Predraga Pece Milosavljevića. Pjesma koja stilski podsjeća na početke Galije sa kraja 70-ih snimljena je pod producentskom palicom Saše Habića.

"On je među najboljima, ako ne i najbolji producent na našim prostorima. Prepun je ideja. Postali smo kao porodica. Dugo se nisam toliko radovao novom albumu", dodao je Neša.

Galija je osnovana 1976. u Nišu, a publiku je pridobila hitovima kao što su "Još uvek sanjam", "Skadarska", "Trube", "Da li si spavala" i drugi.

Bend će 40 godina postojanja obilježiti velikim koncertom 29. decembra u Hali sportova u Beogradu.

Bonus video: