Sergej Ćetković vjerio još tri para

Publika je od prve do posljednje pjesme bila na nogama, a posebno me oduševila reakcija na novu numeru “Nek te ljubav dočeka”
2 komentar(a)
Sergej Ćetković, Foto: Privatna arhiva
Sergej Ćetković, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 18.10.2016. 17:13h

Koncerti crnogorskog kantautora Sergeja Ćetkovića u Save centru godinama privlače veliki broj njegovih obožavatelja koji u Beograd stižu iz svih gradova Srbije. Tako je bilo i proteklog vikenda, 14. i 15. oktobra kada se uz svoje najveće hitove družio sa publikom..

“Atmosfera tokom oba koncerta bila je sjajna. Već je postalo tradicionalno druženje sa publikom, tako da je koncert 15. oktobra bio 13. koji sam održao u sali Sava centra. Publika je od prve do posljednje pjesme bila na nogama, a posebno me oduševila reakcija na novu numeru “Nek te ljubav dočeka” koju je, iako je od njenog objavljivanja prošlo malo vremena, već zavoljela i obje večeri pjevala u glas sa mnom”, pohvalio se on.

Broj 13. često smatraju nesrećnim, no on se ne opterećuje sujevjerjem, pa će na nove koncerte u Sava centru publika čekati bar još godinu dana.

“Sljedeće godine opet ćemo imati koncert, međutim ne znam hoće li biti u Sava centru, s obzirom na to da su najavili njegovo renoviranje. Sada slijede pripreme za zagrebački Lisinski koji je 5. novembra, a prije toga me čekaju koncerti u Novom Sadu i Vrbasu”, otkriva Ćetković.

Njegovi koncerti nijesu poznati samo po dobroj atmosferi, već i po prosidbama bez kojih nijesu prošla ni prethodna dva.

“Prve večeri imali smo dvije prosidbe, druge samo jednu. Drago mi je da se na tako značajan korak odlučuju upravo na mojim koncertima“, priznaje muzičar. Do sada su uglavnom muškarci postavljali sudbonosno pitanje, a pošto isplaniraju kako će izgledati sam čin, uvijek ga kontaktiraju.

“Pišu mi uglavnom na Fejsbuku i obradujem se svaki put kad mogu da im izađem u susret”, ističe muzičar, koji zahvaljujući podršci, poput britanske pjevačice Adel, nakon izgovorenog “da” pred njim, često dobija i pozive tih parova da prisustvuje njihovom vjenčanju.

“Rijetko sam, zbog obaveza i nastupa imao priliku da prisustvujem vjenčanjima parova koji se vjere na mojim koncertima. Zato se trudim da pjesma koju im otpjevam nakon što djevojka pozitivno odgovori, bude simbolično “prvi ples” i kažem im da zamisle da su na svadbi”, priča Ćetković i otkriva uz koju njegovu pjesmu je najčešće palo “sudbonosno da”.

“Neprikosnovena je, kad su vjeridbe u pitanju balada “Pogledi u tami””, priznaje Ćetković. M.

Bonus video: