Džekson prvi na Forbsovoj listi slavnih pokojnika

Džekson je ove godine zaradio nevjerovatnih 825 miliona dolara, što ga je svrstalo na ubedljivo prvo mjesto poznatih ličnosti po zaradi
1 komentar(a)
Majkl Džekson, Foto: Twitter
Majkl Džekson, Foto: Twitter
Ažurirano: 13.10.2016. 12:38h

Kralj popa Majkl Džekson koji je preminuo prije sedam godina, prema najnovijoj Forbsovoj listi slavnih pokojnika, i dalje "zarađuje" ogroman novac.

Džekson je ove godine zaradio nevjerovatnih 825 miliona dolara, što ga je svrstalo na ubedljivo prvo mjesto poznatih ličnosti po zaradi.

Jedan od razloga za ovakvu enormnu zaradu je i u tome što je marta ove godine prodat dio njegovih akcija od prava na muzička djela legendarne britanske grupe The Beatles. Prodata su kompaniji "Soni" za 750 miliona dolara.

Džekson je 1984. godine za 47,5 miliona dolara otkupio prava na muziku liverpulske četvorke, a potom je, 1995. godine, 50 odsto tih prava prodao Soniju za 115 miliona dolara. Sada je prodat i ostatak Džeksonovih akcija.

Ispod Džeksona nalazi se strip crtač Čarlsu Šulcu (njegovi likovi su, između ostalih, Čarli Braun i Snupi), koji je u 2016. godini zaradio 48 miliona dolara. Šulc je preminuo 2009. godine.

Na trećem mestu poznatih ličnosti koje su najviše zaradile u godini na izmaku je golfer Arnold Palmer (87), koji je preminuo 25. septembra ove godine. Njegova zarada je 40 miliona dolara.

Na četvrtom, petom i šestom mjestu su muzičari, koji, takođe nisu među živima - Elvis Prisli (27 miliona dolara), Prins (preminuo u aprilu ove godine - 25 miliona dolara) i Bob Marli (21 milion dolara).

U prvih 10 su još Džon Lenon (12 miliona dolara ove godine) i jedan od najznačajnijih umova u istoriji ljudske civilizacije - Albert Ajnštajn (11,5 miliona dolara).

Bonus video: