POZNATI MUZIČAR U NIKŠIĆU I PODGORICI

Tročasovni koncerti Nikole Vranjkovića

Neću uskoro izdavati treću knjigu, neredovno i sporo pišem”
24 pregleda 0 komentar(a)
Nikola Vranjković, Foto: Privatna arhiva
Nikola Vranjković, Foto: Privatna arhiva
08.02.2019. 13:43h

Nikola Vranjković, jedan od najcjenjenijih rok autora na prostoru ex Yu nastupiće u nedjelju veče, 9. oktobra u nikšićkom "NK pabu", a noć kasnije u podgoričkom "Montenegro pabu". Ulaz će obje večeri koštati tri eura, a najavljeno je tri sata svirke.

"Svi naši koncerti,ukoliko nije festivalski nastup sa striktnom satnicom, uvijek traju oko tri sata. Tu se ništa nije promijenilo  do danas i tako će biti i na našim koncertima u Nikšiću i Podgorici. Volimo da sviramo klupske koncerte, jer  je odnos sa publikom puno iskreniji i intimniji", istakao je Vranjković u razgovoru sa "Vijestima". 

Njega je crnogorska publika ovog ljeta već bila u prilici da čuje na Lake festu, a nekadašnji član benda Block Out je kazao da će ovom prilikom svirati pet-šest pjesama koje je svirao na Krupcu, kao i veliki broj drugih numera iz različitih perioda svoje karijere.

"Mi smo uživali. Svirali smo relativno kasno, pa je bilo prilično hladno i vjetrovito,  ali  je nastup bio jako dobar. Odličan zvuk i svjetlo. Veoma kvalitetna publika. Dobio sam puno mejlova od ljudi koji su bili na tom koncertu i koji su kao i mi veoma zadovoljni. Lake fest je postao zaista jedan od vodećih festival u regionu", uvjeren je beogradski roker.

Na koncertima u Nikšiću i Podgorici moći će i da se kupe Vranjkovićeve knjige poezije "Zaovdeilizaponeti" i "Bremeplov", a on će i potpisivati knjige prije i poslije svirke. Za sada nije poznato po kojoj cijeni će knjige moći da se kupe.

"Za sada imam te dvije knjige i ne vjerujem da ću uskoro izdavati treću, jer ja neredovno i sporo pišem. Pišem kad mi se piše, nemam  rokove niti sam sebe primoravam… Ja sam prije svega muzičar, pa sve ostalo", odgovorio je Vranjković na pitanje kakve su mu književne ambicije. S.S.