Sea Dance nominovan za najbolji evropski festival

"I Exit festival, pobjednik iz 2013, koji se u posljednje tri godine glasanja uvijek nalazi među prva tri, i osmi uzastopni put je nominovan za „Najbolji veliki evropski festival“ u konkurenciji sa 32 festivala iz 16 zemalja, zajedno sa ostalim vodećim evropskim festivalima kao što su britanski Glastonbury, njemačka Lollapalooza, danski Roskilde i belgijski Tomorrowland
61 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 06.10.2016. 10:09h

Nakon jučerašnjeg prestižnog priznanja, nominacije za UK festival awards u kategoriji "Best overseas festival", gdje se Sea Dance našao u trci sa vodećim evropskim festivalima kao što su EXIT, Tomorrowland, Sziget i Roskilde, danas je stigla i nova nominacija, i to za najvažniju festivalsku nagradu u Evropi, saopštili su organizatori.

"Sea Dance festival i treću godinu uzastopno je nominovan za najbolji evropski festival u okviru "European Festival Awards", vodeće nagrade na evropskoj festivalskoj sceni za koju svake godine glasa više od milion fanova iz cijelog svijeta! Festival na Jazu ovu je nagradu osvojio 2014. godine u veoma teškoj konkurenciji festivala koji imaju do 40.000 posjetilaca dnevno, a ove godine Sea Dance se bori sa 75 festivala iz 21 zemalje, među kojima su i Best Kept Secret, Melt!, Volt, Sumer’s Tale, Electric Castle festival", saopštili su organizatori.

"I Exit festival, pobjednik iz 2013, koji se u posljednje tri godine glasanja uvijek nalazi među prva tri, i osmi uzastopni put je nominovan za „Najbolji veliki evropski festival“ u konkurenciji sa 32 festivala iz 16 zemalja, zajedno sa ostalim vodećim evropskim festivalima kao što su britanski Glastonbury, njemačka Lollapalooza, danski Roskilde i belgijski Tomorrowland! Glasanje za oba festivala u svojim kategorijama, počinje danas i trajaće do 31. oktobra, a svi koji glasaju automatski učestvuju u nagradnoj igri u kojoj mogu da osvoje VIP ulaznice za festivale koji osvoje ovogodišnje festivalske "Oskare"! Pored glasova publike, o pobjednicima odlučuju i glasovi stručnog žirija, koji čine istaknuti pojedinci u muzičkoj industriji, a ceremonija dodele nagrada održaće se u Groningenu u Holandiji, 11. januara 2017. godine", navodi se u saopštenju.

Više od 20.000 stranih turista iz preko 50 zemalja, uz čak 200 međunarodnih i regionalnih predstavnika medija boravili su u Crnoj Gori tokom ovogodišnjeg, trećeg Sea Dance festivala koji se održao od 14. do 16. jula. Tokom tri festivalska dana i noći na budvansku plažu Jaz spustilo se oko 80.000 posjetilaca koji su uživali u nastupima najboljih svjetskih muzičkih zvijezda, čije će nastupe dugo pamtiti i rado prepričavati: Skrillex, Hurts, Andy C, Stereo MC's, Jeff Mills, Black Coffee, Lost Frequencies, Banco de Gaia, Cartoon, My Nu Leng i brojne druge svjetske i regionalne zvijezde!

Galerija

Bonus video: