"The Cube Guys": Uvijek pratimo naša osjećanja

Ovaj put je dosta drugačije iskustvo u pitanju. Vaša zemlja je dosta slična Hrvatskoj, ali se osjeća dosta uticaja Italije. I to je super, jer imamo dosta prijatelja na jugu Italije, i iskustva tamo i ovdje su slična. Vaša zemlja je prelijepa. Četvrti put da nastupamo ovdje i svaki put je bilo nevjerovatno.
0 komentar(a)
The Cube Guys
The Cube Guys
Ažurirano: 31.08.2016. 17:51h

Italijanski duo The Cube Guys, koji čine Roberto Intralaci i Luka Provera, zatvorio je proteklog vikenda program ovogodišnjih gostovanja svjetskih DJ zvijezda u budvanskoj diskoteci "Top Hill".

Nakon duge ljetnje turneje u okviru koje su proputovali pola svijeta, italijanski DJ-evi nastupili su pred dobro poznatom publikom, koja je već nekoliko puta imala priliku da uživa u njihovim satovima, a nakon nastupa Intralaci je odvojio par minuta za razgovor sa "Vijestima".

Ovo vam nije prvi put u Crnoj Gori, što mislite o našoj zemlji?

Ovaj put je dosta drugačije iskustvo u pitanju. Vaša zemlja je dosta slična Hrvatskoj, ali se osjeća dosta uticaja Italije. I to je super, jer imamo dosta prijatelja na jugu Italije, i iskustva tamo i ovdje su slična. Vaša zemlja je prelijepa. Četvrti put da nastupamo ovdje i svaki put je bilo nevjerovatno.

Dosta ste nastupali preko ljeta, kako je prošla turneja?

Bili smo veoma zauzeti, ali smo zadovoljni. Nastupali smo po SAD, Kanadi, preko Italije naravno, Francuske, Njemačke do Ibice. Otkrili smo dosta novih mjesta, novih klubova... Ovo je vjerovatno najbitnije ljeto od osnivanja projekta The Cube Guys.

Kako prevazilazite razlike kad radite zajedno, kako funkcionišete?

Počnemo od ideje, osjećaja, inspiracije, to je najbitnije. Nemamo tipični format rada koji pratimo , sve se svodi na osjećaj koji imamo... Trake koje smo radili ili na kojima radimo počivaju na dva različita iskustva i kombinacija ta dva elementa su vjerovatno glavna tajna našeg projekta.

Kako ste se sreli i odlučili da radite zajedno?

Počeli smo naš odnos kao prijatelji prije svega, a onda smo počeli da razmišljamo o saradnji i radu na nečemu drugačijem od onoga što muzičko tržište nudi. Jer se bavimo DJ-ingom već dosta godina. Na kraju smo odlučili da otvorimo zajednički studio i zatim je bilo lako naći internacionalno ime. Zbog ljubavi prema haus muzici ovim poslom smo se pozabavili na tipičan italijanski način i glavni izazov nam je bio da otvorimo tržište za našu produkciju na svjetskom nivou, ne samo u Italiji.

Što mislite o uticaju tehnologije na elektronsku muziku, neki smatraju da danas svako ko ima laptop može da bude DJ i producent?

Da, tehnologija je veoma bitna danas. To je osnovni alat za stvaranje muzike danas svuda, možeš se baviti muzikom gdje god da odeš. To je i dobro i loše, zavisno od toga koju stranu odabereš i kakvi su ti korijeni. Mislim da je savršena kombinacija tehnologije i iskustva, muzičke kulture u tvom umu i srcu. Tehnologija je samo alat koji ti pomaže u stvaranju muzike, da staviš na papir ono što imaš u glavi.

Kakvi su vam dalji planovi?

Plan je da nastavimo ovo što radimo, da pratimo naša osjećanja uvijek i svuda. Jer mislim da je inspiracija najbitnija stvar. Okej, ja imam određeni identitet, i dosta je teško jer kad te ljudi znaju po nečemu veliki je izazov prijatno ih iznenaditi. Nije lako, jer se tržište brzo mijenja. Ali namjera da nastavimo da stvaramo muziku kakvu volimo je vjerovatno nešto najbitnije što imamo i pratimo . Imamo dosta traka spremnih za objavljivanje i vidjećemo što će biti. Lako je biti inspirisan ako imaš iskustva, ja sam pozitivan povodom budućnosti.

Bonus video: