BEST MEDIUM-SIZED FESTIVAL

Sea Dance među 10 najboljih festivala Evrope

"Ovom nominacijom Sea Dance je još jednom potvrdio status jednog od vodećih festivala na Mediteranu, koji je ove godine, na skrivenom biseru jadranske obale Buljarica u Budvi, pored vrhunskih muzičara okupio i oko 50.000 festivalskih fanova"
531 pregleda 1 komentar(a)
Sa ovogodišnjeg Sea Dance festivala, Foto: Sea Dance
Sa ovogodišnjeg Sea Dance festivala, Foto: Sea Dance
Ažurirano: 14.12.2018. 13:29h

Sea Dance je peti put uzastopno izabran među 10 najboljih festivala Evrope u kategoriji “Best Medium-Sized Festival” (najbolji događaj do 40.000 posjetilaca dnevno).

Na zvaničnom izboru za najbolje festivale u Evropi (European Festival Awards) u konkurenciji je bilo sedamdesetak manifestacija iz 20 zemalja, a glasala je publika širom svijeta

"Ovom nominacijom Sea Dance je još jednom potvrdio status jednog od vodećih festivala na Mediteranu, koji je ove godine, na skrivenom biseru jadranske obale Buljarica u Budvi, pored vrhunskih muzičara okupio i oko 50.000 festivalskih fanova", saopštili su organizatori manifestacije čije je premijerno izdanje trijumfovalo u istoj kategoriji 2015.

"Pet uzastopnih godina u finalu, od čega i jedna osvojena titula, predstavlja nevjerovatan uspjeh i najbolja su potvrda kvaliteta za Sea Dance, koji je uz Exit jedan od rijetkih festivala koji se konstantno nalazi među najboljima u Evropi. Sea Dance je izrastao u jedan od vodećih festivala Mediterana, a naša čvrsta namjera je da, uz podršku svih partnera u projektu, za naredno izdanje odemo još nekoliko koraka dalje i podignemo ljestvicu kvaliteta i kreativnosti. Samim tim, festivalska publika, sa kojom ujedno i dijelimo ovaj uspjeh, vrlo brzo može očekivati neka sjajna iznenađenja", poručio je Dušan Kovačević, osnivač Exita i Sea Dancea.

Novosadski Exit, aktuelni nosilac titule najboljeg evropskog festivala, ove godine prema propozicijama ne može biti u konkurenciji za isto priznanje, ali se našao među šest društveno najangažovanih događaja u kategoriji "Take a Stand".

Festival 84, koji na Jahorini organizuje isti tim, u trci je za titulu najboljeg novog festivala, kao i gruzijski Echowaves, koji je u avgustu održan uz podršku Exita.

Programski direktor i suosnivač novosadskog festivala Ivan Milivojev, nominovan je u kategoriji za izvrsnost i posvećenost u radu (Award for Excellence and Passion), dok su jedan od zvijezda Exita Greta Van Fleet, kao i prošlogodišnji učesnik Idles, kandidati za titulu najboljih novih zvijezda.

Pobjednike bira publika i žiri koji čine istaknuti pojedinci iz svijeta festivalske industrije, a biće proglašeni na otvaranju Eurosonic Noorderslaga u Groningenu16. januara 2019.

Preporučujemo za Vas