Volonteri zadovoljni: Vjeruju u Petra Šundića i to što rade

Sedmo izdanje festa završava se večeras, a nastupiće Drugi način, Škrtice, Šank i Zoster
52 pregleda 0 komentar(a)
Degeneza, Foto: Privatna arhiva
Degeneza, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 27.08.2016. 07:27h

„Volontiramo zato što Bedem fest i Petra Šundića treba podržati i pomoći mu, jer je on čovjek koji daje dušu ovom festivalu, a festival gradu“, smatraju volonteri koji tradicionalno svake godine pomažu da organizacija Bedem festa prođe u najboljem redu.

Tako je i ove godine. Zato i ne čudi što je ovogodišnji slogan festivala “Vjeruj“ jer ekipa okupljena oko Šundića vjeruje u to što radi, pa je nikšićki festival odavno prozvan „festival sa dušom“.

Drugo veče otvorio je zagrebački trio From another mother, pobjednici subotičkog festivala, kao i takmičenja mladih bendova „Čuješ“ u Zagrebu. Bend postoji četiri godine i iza sebe imaju objavljen EP„Bratebra“, dok je u pripremi novi album pod nazivom „Full lenght“.

Početak večeri rezervisan je za pobjednike festivala, pa je nakon zagrebačkog trija nastupio bend iz Beograda, Degeneza, koji je pola godine nakon što je osnovan pobijedio na prvom televizijskom takmičenju za mlade i neafirmisane bendove u Srbiji, Bunt rock festival. Bend je na Demofestu osvojio drugo mjesto, dok je gitarista David Seferović, sin frontmena “Partibrejkersa”, Caneta, proglašen za najboljeg gitaristu takmičarskog dijela pomenutog festivala. Premijerno, prvi put u Crnoj Gori, nastupio je i Nežni Dalibor, koga čine Ivica Marković, Ljubomir Vučković, Davor Sopić i Dragan Jovanović. Bend koji je uspio da stigne i do Atlantskog okeana, a do Crne Gore tek sada, zahvaljujući Bedem festu, iza sebe ima tri albuma, a četvrti “U slojevima”, uskoro treba da izađe. I dok su upoznavali publiku sa svojim pjesmama jedna djevojka iz prvog reda je vrištala “Ivice, oženi me”.

Hrvatski rok pjevač i gitarista Jurica Pađen i njegov sastav Aerodrom hitovima “Stavi pravu stvar", "Obična ljubavna pjesma", “Fratelo”, „Što si u kavu stavila“, starije posjetioce podsjetili su na vremena kada je rokenrol bio glavni muzički pravac na ovim prostorima, dok je mlađima pokazao kako to izgleda kada veterani sviraju. A svi su zajedno pjevali. Publika je imala priliku da čuje i singl “Od sjutra ne pušim“, koji je objavljen prošle godine i koji najavljuje novi album.

Nakon njih nastupio je rok sastav E Play, stari znalac nikšićke publike, koji iza sebe ima četiri studijska albuma i veliki broj samostalnih i festivalskih nastupa. Muzika benda koga krasi kvalitet i enegičnost, svoje mjesto je našla i u filmovima “Munje”, “Potraga za srećkom” i “Zduhač znači avantura”, dok je njihov hit “Divan dan” dobio mnogobrojne nagrade i za kratko vrijeme prešao preko milion pregleda na Youtubeu.

Na spisku izvođača druge večeri Bedem festa su i bosanski duo Laka, koga karakteriše osobenost i neizostavan humor, Alex Kelman, koji je promovisao novi album “Siberian pop”, dok je jedan od najboljih najboljih hip hop umjetnika ovih prostora, Adnan Hamidović, poznatiji kao Frenkie, zatvorio uspješno veče. Ovogodišnje sedmo izdanje Bedem festa završava se večeras, a nastupiće Tight grips, Drugi način, Škrtice, Šank i Zoster.

Utisci publike više nego dobri

Marica Stanišić je ove gidine prvi put na Bedem festu i već su joj utisci više nego dobri.

"Ovaj prostor ga čini drugačijim od ostalih festivala. Muzika je odlična 'Aerodrom' je moj favorit" kazala je Marica.

Za razliku od nje Todorović Jelena je već četvrtu godinu redovni posjetilac Bedem festa.

"Volim ovaj festival zbog muzike, druženja. Izdvaja se od ostalih festivala i to je ono što mu daje poseban pečat, što ga svrstava u festivale s dušom" kazala je Jelena.

Bonus video: