Oni su zvijezde prve večeri Bedema: Bakljada za dječji hor

Malena četa uzrasta od šest do devet godina briljirala je na sceni. Kao veliki pjevači, opušteno, ne pokazujući tremu, izveli su “Plavu pticu”, “Barakudu”, “Milion godina” i “Đon”
1 komentar(a)
dječji hor, Bedem fest, Foto: Svetlana Mandić
dječji hor, Bedem fest, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 26.08.2016. 18:00h

Zvijezde prve večeri sedmog izdanja Bedem festa bili su mališani dječjeg hora Muzičke škole ''Dara Čokorilo'' pod diregentskom palicom profesorice Milene Popović, koji su nastupili tokom ceremonije svečanog otvaranja.

“Ovo je magičan momenat za moje prijatelje koji su sa mnom svirali i za moju djecu koja su ovako divno pjevala. Sve što smo do sada radili je potpuno drugačije u odnosu na ovo. Riječima je teško opisati kako se osjećam i dati bilo koji epitet za ovo što se desilo”, nije krila oduševljenje Popović.

Ne bez razloga. Malena četa uzrasta od šest do devet godina briljirala je na sceni. Kao veliki pjevači, opušteno, ne pokazujući tremu, izveli su “Plavu pticu”, “Barakudu”, “Milion godina” i “Đon”.

“Nastup na Bedem festu je velika čast i kruna moje karijere, jer neobično je da djeca budu dio jednog rokenrol festivala. Djeca su uvijek atrakcija gdje god se pojave, ali zaista nijesam očekivala ovakvu reakciju publiku. Ovo je iznenađenje za sve nas i ne znam kako da se publici zahvalim”, kazala je profesorica.

A iznenađenje je tek nastupilo kada je u čast najmlađih priređena bakljada sa zidina tvrđave. I taman kada su mislili da su završili sa pjevanjem publika je horski tražila bis pa su mališani još jednom izveli “Milion godina”.

I članovi hora bili su oduševljeni kako ih je publika primila. Petar Poleksić je kazao da je bio srećan kada je čuo da će učestvovati na Bedem festu, kao i da se posle nastupa osjeća sjajno.

“Samo na početku je bilo malčice treme, a onda je nestala”, kazao je Petar.

Relji Kankarašu je sve bilo kako treba – i tvrđava, i vrijeme, i publika, ali i zasluženi bis. Njegova drugarica Zoja Minić priznala je da je bila uzbuđena što će da pjeva na Bedem festu, a da je bakljada na nju ostavila poseban utisak.

“Ponovo bih ovdje nastupala. Kada počne škola onda ću društvu da se pohvalim gdje sam nastupala”, kazala je Zoja.

Bis, bakljada, vriska, aplauz, odličan nastup, sve je to doprinijelo da malena četa profesorice Milena Popović s pravom ponese epitet zvijezda prve večeri Bedem festa.

“Kada je publika tražila još da pjevamo imala sam utisak da smo posebni, kao da smo prave zvijezde”, kazala je Bjanka Minić.

A oni to i jesu.

Bonus video: