Who See bi da vlada koliko i DPS

“Sobe, Zimmer, Rooms” najavljuje predstojeći album koji bi trebalo da izađe do februara
5 komentar(a)
Who See, Nemam ti kad, Foto: Screenshot (YouTube)
Who See, Nemam ti kad, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 23.08.2016. 13:30h

Who See klapa nastavlja dominaciju na MTV-evoj top listi "Domaćica". Kao što su nas i navikli, bokeljski reperi su sa novim singlom "Sobe, Zimer, Rooms" od ove nedjelje zauzeli prvo mjesto i nastavili niz uspjeha koje su prethodno zabilježili hitovi kao što su "Regeton Montenegro", "Nemam ti kad" i "Đe se kupaš"...

"Jurimo Milov rekord", bila je prva reakcija Dejana Dedovića, koji nastupa pod pseudonimom Dedduh, polovine najpopularnijeg crnogorskog rep dvojca. Kako im ide do sada, čini se da će Who See klapu biti gotovo jednako teško svrgnuti sa trona kao i vladajujuću stranku. Mada im osvajanje top-lista nije ništa novo, reperi kažu da nisu mnogo razmišljali o tome kada su objavili novi singl.

"Nismo očekivali ništa, nismo se mnogo opterećivali oko toga. Više smo se fokusirali na to da vidimo kako će uživo da prođe. Još uvijek primjećujemo da nije publika naučila tekstove kao što smo navikli, da mogu da pjevaju sa nama. Za to je potrebno još malo vremena", ističe Dedduh za "Vijesti".

I izgleda da aktuelnom hitu Who See klape zaista treba malo vremena u odnosu na prethodne, jer dok su prošlim singlovima obično od starta osvajali "Domaćicu", ovom je trebalo četiri nedjelje da se popne do vrha.

"Da, otprilike tako, išla je postepeno prema gore. Što znam, možda smo je i u krivo vrijeme izbacili, trebalo je to možda malo ranije. Nezahvalno je analizirati sve to. Ali u suštini se ne opterećujemo mnogo, pa kako bude", priča kroz smijeh Dedduh.

"Sobe, Zimer, Rooms" najavljuje novo izdanje bokeljskog dvojca, nasljednika uspješnog albuma "Nemam ti kad".

"Pripremamo novi album, planiramo ga za januar ili februar, pomalo ide rabota. Ovaj singl smo odabrali otprilike da bi bio kompaktan sa godišnjim dobom, a imamo još neke pjesme koje su po meni mnogo bolje", uvjerava Dedduh.

Nove pjesme još nisu izvodili na nastupima, jer su tek na pola puta do realizacije predstojećeg izdanja.

"Imali smo već dvije snimačke sesije, radili u izolaciji. Već smo otprilike izoštrili neke pjesme. Ako bi govorili procentualno, imamo otprilike polovinu sadržaja albuma, ako se ne računa posao oko aranžmana, miksa i ostalih stvari koje nas tek čekaju", otkriva reper.

Po prvom singlu, sa kojim su nastavili tradiciju objavljivanja ljetnjih hitova sa primorskom tematikom, reklo bi se da će novo izdanje nastaviti priču sa prethodnog.

"To je bolje da neko iz objektivnog ugla prokomentariše kad dođe vrijeme za to. Iz mog subjektivnog ugla, mislim da smo ostali baš onakvi kako smo navikli publiku. Tako da mislim da se nećemo nešto drastično promijeniti, ali opet to je moje mišljenje", priča Dedduh.

Iza Who Seea je intenzivna sezona nastupa, a sa odlaskom ljeta reperi će se potpuno posvetiti studijskom radu.

"Nastupali smo na gotovo svim važnijim festivalima po Srbiji, Crnoj Gori i BiH, imali smo dosta nastupa, što svojih koncerata, što festivalskih... Očekuje nas još 8. septembra u Nikšiću nastup na jednom internacionalnom mitingu borilačkih vještina u Sportkom centru, nakon toga ćemo biti slobodni i idemo u studio", ističe Dedduh.

On je otkrio da im je plan da objave jedan singl prije Nove godine i vjerovatno još jedan neposredno pred izlazak albuma.

"Ne bismo pominjali naziv sljedeće pjesme, jer se radi o jednoj vrlo aktuelnoj temi u vezi sa Crnom Gorom, pa se bojimo da nas do tog momenta ne prestigne neko u ideji", kazao je Dedduh.

Bonus video: