"Bila kiša ili sunce mi smo rejvovali"

"Hvala Sea Dance festivalu, bilo je vrijedno čekanja. Kišna oluja i strepnja neznanja šta će na kraju biti... i bilo je magično!"
0 komentar(a)
Skrillex
Skrillex
Ažurirano: 22.07.2016. 12:28h

I pored problema koje je izazvala oluja, najveće zvijezde Sea Dance festivala, napustile su Crnu Goru pune pozitivnih utisaka, što se može vidjeti po njihovim izjavama i reakcijama na društvenim mrežama.

"Ovu noć ćemo čuvati zauvijek, a vama se vraćati ponovo. Vi imate ovdje nešto što u cijelom svijetu polako nestaje - srce i dušu", izjavio je Teo Hačkraft, polovina pop dvojca Hurts, nakon njihovog nastupa na Jazu. On se publici zahvalio i putem Facebooka objavivši sliku naklona na sceni. "Crna Gora! Ovo je bio poseban nastup. Predivna zemlja, predivni ljudi. Hvala vam", napisao je ispod slike.

Belgijski hitmejker Lost Frequencies, čiji je hit "Are You With Me?" propratio vatromet povodom otvaranja festivala, e putem Twittera zahvalio se na “vatrenoj noći".

Frontmen Stereo MC'sa Rob Birč je zajedno sa publikom nakon svog nastupa đuskao uz DJ setove na Dance Paradise bini.

"Hvala Sea Dance festivalu, bilo je vrijedno čekanja. Kišna oluja i strepnja neznanja šta će na kraju biti... i bilo je magično!", napisao je Birč na Facebooku.

"Hvala što ste me ugostili. Bilo je sjajno", poručila je elektronska zvijezda Black Coffee. Festivalu i “sjajnoj publici” na Twitteru se zahvalila i Sister Bliss iz Faithlessa.

"Kiša je konačno stala, zvijezde su na nebu, imali smo sjajan nastup”, poručio je Banco de Gaia putem Facebooka. Legenda d'n'b-a Andy C je zaljubljenik novosadskog Exita, a očigledno mu se svidjela i crnogorska verzija. "Hvala Sea Dance, Crna Goro. Padala kiša ili bilo sunačno, mi smo rejvovali", istakao je on.

Čuveni Skrillex je uspio i da uživa pored mora, a njegovu sliku iz šetnje plažom, na Facebooku je vidjelo gotovo 100.000 ljudi.

Po saopštenju organizatora, Sea Dance je ispratilo više od 20 hiljada stranih turista, a zabilježeno je 80 hiljada posjeta.

Bonus video: