Pjesma o onome što se ljeti svakom može desiti

"U Crnoj Gori nema bendova koji rade mediteranski i pop zvuk, svi su rok bendovi, tako da smo naišli na “prazan prostor” što se tiče žanra"
199 pregleda 1 komentar(a)
Boka bend, Foto: Privatna arhiva
Boka bend, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 22.07.2016. 10:57h

Crnogorski sastav “Boka bend” riješio je da publici uljepša vrele ljetnje dane, pa je izbacio singl “Crnogorski raj”. Muziku i tekst napisao je vokal benda Deni Deranja, dok je za aranžman bio zadužen Saša Gajić.

Iako poznati po mediteranskom zvuku, članovi grupe su napravili zaokret, pa je “Crnogorski raj” rađen u latino fazonu.

“Pjesma je prava ljetnja. U Crnoj Gori nema bendova koji rade mediteranski i pop zvuk, svi su rok bendovi, tako da smo naišli na “prazan prostor” što se tiče žanra. Po reakcijama mislim da smo na pravom putu i ostaćemo vjerni ovom zvuku”, obećao je Deranja.

Spot za ovaj ljetnji singl radio je Zoran Ristanović, sniman je u hotelu Sun Hunguest u Herceg Novom, u produkciji “Delfina”. Muzičari su riješili da isprate tekst numere, pa je logično bilo da za lokaciju odaberu more.

“Nismo, poput mnogih danas pjevača, otišli na Kubu ili Ibicu i pjevali o ljepotama, moru i ljetu. Priča je sa crnogorskog, bokeškog područja i tu smo je i locirali”, ističe Deranja.

Kako kaže, pjesma oslikava priču na primorju ljeti, a Deranja otkriva da je “Crnogorski raj” autobiografska pjesma:

“Ljeto je varljivo, visoke temperature, more, lijepe ljetnje noći i čovjek se lakše opusti i dozvoli sebi više slobode. Priča pjesme je nešto što se ponavlja svakog ljeta na čitavom primorju i ne samo kod nas, nego u svakom dijelu planete gdje turisti dolaze na odmor, tražeći provod i zašto ne, možda i neku avanturu, a malo je onih koji nisu osjetili ovu stranu ljeta. Inspiraciju za sve moje tekstove crpim iz ličnog iskustva tako da mogu reći da sam i ovaj tekst napisao po ličnom scenariju”.

Iako funkcionišu kao “Boka bend”, Deranja i drugi pjevač Stevan Tomašević, koji je ujedno i profesor solo pjevanja u Herceg Novom, grade solo karijere. Pored njih dvojice u bendu su još Đuro Poznanović (klavijature), profesor klavira u Herceg Novom, Oliver Nedović (bubnjevi), koji predaje na odsjeku udaraljki u Tivtu i Herceg Novom, a novi član je Aleksandar Bubanja, profesor gitare u Herceg Novom.

”Rad u bendu nam ne smeta da Stevan i ja ostvarimo i solo karijere, međutim finansije su tu najveći problem. Nije nam bitno da li je zajednički ili solo projekat, jedini cilj nam je da zvučimo što bolje, zato svakodnevno vježbamo, jer ne želimo da budemo bend koji će “svirati” na matrice kao što to rade većina takozvanih kolega, upru prst na play i klavijatura odradi sve što treba”, objašnjava Deranja.

„Sad radim na tri kolosjeka - za bend, za Stevana i za mene”

Bez obzira na to što su on i Stevan potpuno drugačiji vokali, za sada su se dobro uklopili u pjesmama rađenim za bend. No, Deranja planira da za Tomaševića radi pjesme koje će pjevati kao solista.

“Njegov glas i senzibilitet moram da iskoristim i napravim mu pjesmu koja je potpuno drugačija od benda, a koja mu odgovara”, obećava Deranja, koji uveliko radi i na novim pjesmama kad je Boka bend u pitanju.

“Sada radim pjesme na tri kolosjeka - za bend, za Stevana i za mene. Ponekad postane naporno, ali kada se vide rezultati našeg rada, sve postaje mnogo lakše, radim posao koji volim i uživam u tome”, zaključuje Deranja.

Bonus video: