Zvijezde složne: Sea Dance fantastičan, Crna Gora i ljudi predivni

Kako su saopštili organizatori festivala, više od 20.000 stranih turista iz preko 50 zemalja, uz čak 200 međunarodnih i regionalnih predstavnika medija boravili su u Crnoj Gori
4 komentar(a)
Skrileks, Foto: Sea Dance
Skrileks, Foto: Sea Dance
Ažurirano: 21.07.2016. 12:19h

Svjetski popularni američki producent Skrillex uspio je da uživa u ljepoti dijela crnogorske obale koju je nakon nastupa na Sea Dance-u obišao zajedno sa svojim timom.

Fotografiju iz šetnje Skrillex je objavio na društvenim mrežama, što je lajkovalo gotovo 100.000 ljudi.

Nastup Hurtsa privukao je pažnju velikog broja fanova ne samo iz Crne Gore, već regiona i šire. Publika je zajedno sa Theom pjevala u horu sve najveće hitove a sam bend je pred nastup najavio koncert života, što je nakon furioznog muzičkog performansa potvrdio riječima:

"Ovu noć ćemo čuvati zauvijek, a vama se vraćati ponovo. Vi imate ovde nešto što u cijelom svijetu polako nestaje - srce i dušu", kazao je nakon koncerta Theo Hutchcraft.

A nakon toga ubrzo se pojavio i post na njihovim društvenim mrežama.

"Crna Gora! Ovo je bio specijalan nastup. Predivna zemlja, predivni ljudi. Hvala vam!", zapisao je Theo na svojim društvenim mrežama i postovao citat uz sliku naklona na sceni, kao zahvalnost publici koja ih sa ovacijama dočekala i ispratila.

Belgijski hitmejker Lost Frequencies, čija pjesma "Are You With Me?" je, propraćena sjajnim vatromeom otvaranja, zaludila publiku na Jazu, u svom elementu na Twitteru je zapisao:

"Hvala vam Sea Dance na vatrenoj noći."

Sjajne utiske iz Crne Gore nosi i Rob Birč iz čuvenog londonskog sastava Stereo MCs.

"Hvala Sea Dance festivalu, bilo je vrijedno čekanja. Kišna oluja i strepnja neznanja šta će na kraju biti…. i bilo je magično!", zapisao je Rob, podijelivši i slike sa nastupa Jeffa Millsa. Rob je bio očaran njegovim setom uz prve zrake zore, što je dokumentovao slikama i na svom Facebook profilu.

Južnoafrička zvijezda Black Coffee, bio je oduševljen prijemom koji ga je sačekao prve večeri na Dance Paradise bini, a svoju zahvalnost podijelio je i na Twitteru:

"Hvala što ste me ugostili. Bilo je sjajno."

Ni Sister Bliss nije krila riječi hvale.

"Hvala Sea Dance i sjajnoj publici", zapisala je na Twitter profilu osnivač i članica legendarnih Faithlessa.

Preko 20.000 turista iz 50 zemalja svijeta na Jazu

Kako su saopštili organizatori, više od 20.000 stranih turista iz preko 50 zemalja, uz čak 200 međunarodnih i regionalnih predstavnika medija boravili su u Crnoj Gori radi ovogodišnjeg, trećeg Sea Dance festivala koji se održao od 14. do 16. jula. Tokom tri festivalska dana i noći na budvansku plažu Jaz spustilo se oko 80.000 posjetilaca, a zabilježen je i porast ukupne turističke sezone.

Najveći broj posjetilaca ove godine došlo je iz zemalja Zapadne Evrope i većini je ovo bio prvi put da posjete Crnu Goru. Pored gostiju iz Velike Britanije, Holandije i svih zemalja u okruženju, ove godine pojačano su došli gosti iz Grčke, Turske, Rusije, Poljske, Australije, Francuske i Španije.

Bonus video: