Premijera spota Abhotha: Lavkraftovski vještičiji ritual na Bedemu

Pjesma, kao i čitav EP, govori o prizivanju Drevnih, monstruoznih i zaboravljenih interdimenzionalnih božanstava iz djela H.F. Lavkrafta
136 pregleda 7 komentar(a)
Abhot, Foto: Facebook
Abhot, Foto: Facebook
Ažurirano: 13.07.2016. 16:14h

Crnogorski metal sastav Abhoth snimio je prvi spot za pjesmu "Blood of the Ancients" koji premijerno možete pogledati na portalu "Vijesti":

U pitanju je numera sa EP-a koji nosi naziv benda, a koji je objavljen prije dvije godine. Režiju i montažu potpisuje Dalibor Peković, kamermani su bili Vojin Stojanović i Aleksandar Radević, koji je takođe bio odgovoran i za izradu maske i korica grimoara koji su korišćeni u spotu, u kojem glumi Nena Plivelić.

"Pjesma, kao i čitav EP, govori o prizivanju Drevnih, monstruoznih i zaboravljenih interdimenzionalnih božanstava iz djela H.F. Lavkrafta, pa je i sam spot pokušao da prikaže vještičiji ritual njihove inkantacije, u maniru treš horor filmova 70-tih i 80-tih. Za samu opremu i ostatak aksesoara smo se sami snalazili i ovom prilikom bih želio da se zahvalim svim ljudima čija je dobra volja omogućila samu realizaciju spota", izjavio je u razgovoru sa "Vijestima" frontmen Abhotha Srđan Mišović.

On je otkrio da njegov bend trenutno snima novi album, u novoj postavi koju uz Mišovića i gitaristu Miloša Klikovca sada čine i Aleksandar Dragović (bas) i Miloš Todorović (klavijature). Ista postava, osim klavijatura, čini i metal grupu Hostis, crnogorski bend koji je nedavno potpisao ugovor za izdavanje svog prvijenca za etiketu Miner Recordings iz Srbije, pohvalio se pjevač.

"Što se tiče albuma Abhotha, on će biti konceptualno baziran na prizorima iz mitologije starog Egipta, kao i božanstvima stare Asirije, Vavilona i Mesopotomije. Na ovom izdanju Abhoth će imati i sešn bubanj sniman uživo, ne programiran kao ranije. Muzički, bend će ostati vjeran svom zvuku, s tim što će biti dosta brutalniji i ekstremniji, sa povremenim blast bitovima i skrim vokalima. Takođe, polovinu pjesama je komponovao Miloš Klikovac, što će dati novu svježinu samom zvuku benda", otkrio je Mišović i dodao da će predstojeće izdanje sadržati sedam pjesama.

Bonus video: