Biće žurke na Jazu: Sea Dance će biti održan, postignut dogovor

Festival je prethodnih dvije godine ugostio preko 200.000 hiljada fanova koji su imali priliku da čuju svjetskih muzičkih imena počev od Prodigy-ja, Jamiroquaia, Roisin Murphy, Rudimental, Underworld-a i mnogih drugih. Treće izdanje festivala će ove godine ugostiti neke od najvećih muzičkih zvijezda poput Skrillexa, Hurts, Stereo MCs, Sister Bliss - Fathless DJ set i mnogi drugi
0 komentar(a)
sea dance, Foto: Sea Dance
sea dance, Foto: Sea Dance
Ažurirano: 05.07.2016. 11:42h

Festival Sea dance biće održan od 14. do 16. jula u zaleđu Jaza, nakon što je Opština Budva zaključila ugovor sa NVO Jaz Mrčevo polje, o zakupu dva miliona kvadrata u Mrčevom polju, u okviru koga se nalazi i koncertni plato.

Nesuglasice na relaciji NVO i Opštine, zbog kojih su šleperi sa opremom za festivala bili blokirani, prevaziđene su, a novim ugovorom Opštine će umjesto dosadašnjih 60 hiljada eura, koliko je plaćala godišnju zakupninu na račun NVO uplaćivati 80 hiljada eura.

Mještani okupljeni oko NVO radikalizovali su svoje zahtjeve i sprečavali da se održi festival, revoltirani što država punih godinu nije učinila ništa kako bi vratila pola miliona kvadrata njihove đedovine u Mrčevom polju.

„Poslije niza nekih nesporazuma, sa zadovoljstvom mogu da kažem da će festivala Sea dance biti. Poslednjih dana smo imali dosta razgovora sa predstavnicima NVO. Oni su imali svoje zahtjeve i nešto što je bilo realno da se odmah uradi, mi smo sa svoje strane učinili. Zadovoljstvo nam je i to što smo mogi čuti od njih da smo potpredsjednica Suzana Pribilović i ja, uradili više za njih u proteklih 20 dana, nego što su oni uradili za proteklih deset godina. To me čini srećnim. Sve ono što smo obećali mi smo ispunili, izmirili smo smo obaveze prema NVO za prethodnu godinu. Što se tiče lokalne samouprave, ni jednog trenutka mi nijesmo kasnili. Procedura oko njihovog zahtjeva za povraćaj imovine kreće od državnih organa, moraju da se urade elaborati, koji potom treba da potvrde lokalni parlamenti u Budvi i Kotoru“, kazao je gradonačelnik Budve Srđa Popović.

Prema njegovim riječima nesporazumi su riješeni i potpisan je ugovor sa NVO da se festival održi.

"Jedini ustupak koji smo napravili, je da povećamo godišnji iznos za zakupninu Mrčevog polja, pa ćemo umjesto do sada 60 hiljada eura koliko smo iz budžeta plaćali NVO, taj iznos biti uvećan na 80 hiljada eura za godinu. Festivala će biti na obostrano zadovoljstvo, zadovoljstvo grada i države“, poručio je Popović. Montiranje bine je započelo na koncertnom platou.

Festival je prethodnih dvije godine ugostio preko 200.000 hiljada fanova koji su imali priliku da čuju svjetskih muzičkih imena počev od Prodigy-ja, Jamiroquaia, Roisin Murphy, Rudimental, Underworld-a i mnogih drugih. Treće izdanje festivala će ove godine ugostiti neke od najvećih muzičkih zvijezda poput Skrillexa, Hurts, Stereo MCs, Sister Bliss - Fathless DJ set i mnogi drugi.

Sea Dance je nakon prvog izdanja festivala, osvojio prestižnu titulu najboljeg Evropskog festivala, a do sada na adresu festivala pristigla su brojna priznanja medija među kojima je Lonly Planet koji je proglasio plažu Jaz za najbolju u Evropi. Prve procjene pokazuju da je festival doprinio budvanskoj / crnogorskoj turističkoj privredi sa između 15 do 20 miliona eura, što se poklapa i sa procenom Crnogorskog turističkog udruženja.

Osim rekordne posjećenosti, prošlogodišnje drugo izdanje festivala postavilo je nove standarde ostvarivši porast od 70% inostranih posjetilaca festivala pretežno iz zemalja Zapadne Evrope.

Bonus video: