Otvoren Prinsov trezor pun neobjavljene muzike

Muzičar je sagradio trezor još prije izlaska filma "Purple Rain" 1984.
0 komentar(a)
princ vault, Foto: Cbsnews
princ vault, Foto: Cbsnews
Ažurirano: 02.05.2016. 10:26h

Ispod Pejzli Parka, doma nedavno preminule muzičke zvijezde Prinsa, otvoren je trezor kakav se inače viđa u bankama, pun neobjavljene muzike.

Kako javlja ABC News, prije par dana je sud naredio kompaniji "Bremer Trust" koja se brine o Prinsovom imanju, da otvori trezor. Kako je samo Prins znao kombinaciju kojom ga je moguće otvoriti, u trezor se ušlo nasilnom metodom. Unutra je navodno pronađeno toliko neobjavljene muzike da bi narednih sto godina od toga svake godine mogao biti objavljen po jedan album.

Prema riječima Prinsove bivše inženjerke zvuka Suzan Rodžers, muzičar je sagradio trezor još prije izlaska filma "Purple Rain" 1984.

"Kada sam ga napustila 87, taj je trezor već bio pun. Redovi tonskih zapisa svega što smo radili. Ne mogu ni da zamislim što se od tad desilo sa tim snimcima", izjavila je ona za "Guardian".

Ostaje da se vidi da li će pjesme iz trezora ikada ugledati svjetlost dana. Prins iza sebe nije ostavio nikakav testament, a članovi njegove porodice već se bore oko nasljedstva.

Bonus video: