Highway otputovao na Eurosong

Originalni članovi Petar Tošić, Luka Vojvodić, Marko Pešić uz pojačanje u vidu Bojana Jovovića (ex No Name) koji je nedavno postao dio grupe danas su oko 15.20 odletjeli sa podgoričkog aerodroma za Beograd, odakle će produžiti u glavni grad Švedske Stokholm, gdje će se Eurosong održati od 10. do 14. maja. Sa njima je otputovala i ekipa RTCG-a koju predvodi šef pres pula crnogorske Eurosong delegacije Sabrija Vulić
127 pregleda 19 komentar(a)
Highway, Foto: Luka Zeković
Highway, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 01.05.2016. 16:47h

Bez mnogo pompe i fanfara, na kišni dan 1. maja podgorički bend Highway otputovao je na Eurosong u Švedsku, sa nadom da će ih tamo ogrejati sunce finala ovog takmičenja.

Originalni članovi Petar Tošić, Luka Vojvodić, Marko Pešić uz pojačanje u vidu Bojana Jovovića (ex No Name) koji je nedavno postao dio grupe danas su oko 15.20 odletjeli sa podgoričkog aerodroma za Beograd, odakle će produžiti u glavni grad Švedske Stokholm, gdje će se Eurosong održati od 10. do 14. maja. Sa njima je otputovala i ekipa RTCG-a koju predvodi šef pres pula crnogorske Eurosong delegacije Sabrija Vulić.

Rokeri iz grupe Highway na aerodromu su se pojavili u pratnji članova porodica sa osmjesima na licima, očigledno uzbuđeni zbog najveće avanture koja ih očekuje u dosadašnjoj karijeri. Mada su Petar Tošić i Marko Pešić kasnili u odnosu na ostatak ekipe, mjesta za nervozu nije bilo, a prije polaska bend se fotografisao sa zastavom Crne Gore. "Kao da smo reprezentacija", prokomentarisao je kroz smijeh jedan od članova benda.

Direktor Javnog servisa Rade Vojvodić nije 2013. ispratio Who See na Eurosong (ostali crnogorski predstavnici kretali su na put iz Beograda), pa nije sada ni Highway i pored toga što je član benda i njegov sin Luka.

"Veoma smo uzbuđeni, sa nestrpljenjem čekamo ovaj dan bukvalno četiri, pet mjeseci... Radili smo zaista naporno, spremali pjevanje, scenski nastup, imali zaista veliki broj promotivnih koncerata i nastupa. Zaista smo srećni, sad nas čeka odlazak u Stokholm, probe tamo i onda nastup", kazao je uoči polaska za "Vijesti" Marko Pešić.

Highway će pjesmu "The Real Thing", kojom će reprezentovati Crnu Goru, izvesti prve polufinalne večeri Eurosonga 10. maja pod rednim brojem 15. Podgorički rokeri, koji su popularnost stekli učešćem u muzičkom takmičenju "X Factor" istakli su da još uvijek ne osjećaju tremu, što se dalo vidjeti po njihovom opuštenom ponašanju na aerodromu.

"Rekli su nam da je najkritičniji trenutak tih 30 sekundi pred izlazak na scenu. Tada vas ostavljaju same i tih 30 sekundi traju sat vremena. Ali dok ne stanemo tamo iza bine treme nema", uvjerava Pešić.

Prije odlaska u Švedsku Highway je imao promocije u Londonu i Amsterdamu, kao i u zemljama okruženja, a od prethodnih predstavnika Crne Gore na Eurosongu mogli su da saznaju što ih očekuje.

"Pričali smo sa Knezom još na promociji. Dao nam je mnogo savjeta. Igrom slučaja smo ga sad sreli i na beogradskom aerodromu i tu smo se ispričali, uputio nam je neke posljednje riječi... Ovo zvuči ka da se opraštamo. (smijeh) Rekao nam je da budemo svoji i da je najbitnije u tih tri minuta da damo svoj maksimum, a ostalo da nije na nama, već na ljudima koji nas ocjenjuju", kazao je Petar Tošić.

Nakon eksperimenata (Who See i Rambo Amadeus) i igranja na sigurno sa mejnstrim zvijezdama (Knez i Sergej Ćetković), Javni servis se ove godine vratio staroj taktici da se na Eurosong šalju mlade nade crnogorske muzičke scene. Da li će ovog puta taj pristup biti uspješan ostaje da se vidi, ali iz Highwaya, koji je sada postao nešto poput novog i rokerskijeg No Namea, ističu da im je cilj finale.

"Idemo na to da uđemo u finale, a poslije toga što god da se desi je premija", istakao je Pešić.

Pred podgoričkim sastavom je veliki izazov, jer Highway na Eurosong odlazi godinu nakon što je Knez ostvario najbolji uspjeh Crne Gore na ovom takmičenju osvojivši 13. mjesto. Kladionice ne daju velike šanse mladim rokerima - prema sajtu Oddschecker manje šanse da pobjede na predstojećem Eurosongu imaju samo Makedonija, Moldavija, San Marino, Slovenija i Švajcarska.

Bonus video: