Feloneezy nastupa u Podgorici: Publika prepoznaje iskren entuzijazam

Feloneezy (Žarko Komar) je iz Herceg Novog, ali u Beogradu živi i radi već deset godina i kaže da je glavni grad Srbije imao presudan uticaj na njegovu karijeru
244 pregleda 1 komentar(a)
Feloneezy, Foto: Privatna arhiva
Feloneezy, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 14.04.2016. 16:23h

Mladi i talentovani beogradski DJ i producent Feloneezy nastupiće sjutra veče u podgoričkom kafiću "Mačka" i publici predstaviti svoju šarenoliku paletu elektronskih zvukova kojima se bavi.

Žurka u organizaciji kolektiva Go Future! će početi od 22 sata, a ulaz će koštati dva eura. Feloneezy je već par puta nastupao u Crnoj Gori i našao na topao prijem publike, a poznat je kao član beogradske grupe producenata i DJ-eva Mystic Stylez koja u svom gradu pravi žurke slične ovoj koja će se odigrati sjutra veče.

"S obzirom na to da me zove Go Future koji je pokrenuo novi serijal partija i da znam koja su njihova interesovanja, očekujem da parti bude kul, jer je to dosta kompatibilno sa onim što moju ekipu zanima, što mi radimo u Beogradu", najavio je Žarko Komar, koji nastupa pod pseudonimom Feloneezy.

Kaže da će njegov zvuk sjutra veče prije svega zavisiti od publike, ali će se definitivno truditi da raspleše prisutne. Njegova ekipa je posvećena promovisanju modernog zvuka poput trepa, futvorka, dabstepa, grajma, a Komar ističe da publika to dobro prihvata.

"Zvuk koji mi puštamo na partijima zaista varira, počev od disko hausa preko raznih mikro žanrova britanske dens scene do uticaja američke klupske kulture, ali uglavnom su to žanrovi koji nemaju klasični 4/4 ritam, već su to ritmičke strukture koje nisu toliko popularne na ovim prostorima. Ima tu dosta izlomljenih bitova, basovitih traka, ali to ne mora ništa da znači, sve je uglavnom plesna muzika koju je publika prihvatila prilično dobro, jer smo bili beskompromisni u njenom predstavljanju", priča Feloneezy.

On je uvjeren da publika uvijek prepoznaje iskren entuzijazam, pa je to bio slučaj i sa Mystic Stylezom koji je po njegovim riječima zainteresovao mnoge za zvuk koji promovišu.

Feloneezy je iz Herceg Novog, ali u Beogradu živi i radi već deset godina i kaže da je glavni grad Srbije imao presudan uticaj na njegovu karijeru.

"Kad sam počinjao, Beograd je već imao ustanovljenu scenu i tu možeš da radiš lagano, jer imaš odakle da počneš, ne znam kako drugačije da objasnim. Tu je bila većina klupskih aktivnosti koje smo imali, a vremenom smo izašli iz lokalnih okvira i pogotovo u posljednje dvije godine počeli da nastupamo širom Evrope i to za sada ide odlično", otkrio je Feloneezy.

Kaže da više sebe vidi kao DJ-a, pa je tome i bio više posvećen do sada, ali da u posljednje vrijeme sve češće boravi u studiju gdje vrijedno radi na novim trakama.

Felon trenutno radi na izdanju koje će objaviti svjetski poznata etiketa Teklife, trenutno možda i najvažnija izdavačka kuća u svijetu futvork muzike.

"Pored toga ćemo na Mystic Stylez Bandcampu izbacivati nešto drugačiju muziku, koja nije baš namijenjena za klupski kontekst. Naš kolektiv broji osam članova, sa dosta širokim interesovanjima, koja pored dens muzike inspirisane crnačkom muzikom i saundsistem kulturom naginje i ka nekim kontemplativnijim formama ambijentalne muzike. Upravo to će da uslijedi tokom ove godine. A što se tiče DJ karijere i klupske muzike, većinom sam fokusiran na taj čikaški futvork zvuk", istakao je on.

Bonus video: