Nikšićki Punkreas nastupa na Exitu: Ovo je vrhunac naše karijere

Novi EP izlazi uskoro, pa Nikšićani računaju da će nastup na Exitu poslužiti kao odlična promocija
0 komentar(a)
Punkreas, Foto: Privatna arhiva
Punkreas, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 13.04.2016. 15:00h

Crnogorski pank sastav Punkreas našao se među izvođačima koji će nastupiti na ovogodišnjem Exit festivalu, u ovom slučajuna Explosive bini posvećenoj žešćem gitarskom zvuku. Bend je prošle godine svirao na Sea Dance festivalu, svojevrsnom produžetku Exita i očigledno ostavio toliko dobar utisak da je ove godine stigao poziv iz Novog Sada.

Bubnjar Đorđije Njunjić za "Vijesti" je otkrio da će na Petrovaradinskoj tvrđavi svirati prvog dana festivala - 7. jula.

"Ostvaren je kontakt sa SKC Novi Sad, a dosta su nam pomogli ljudi odavde, dio Exita za Crnu Goru. Znamo da sviramo pri početku programa, možda i otvorimo tu binu”, kazao je on. Punkreas je prvi rok bend sa crnogorske scene koji će nakon njihovih sugrađana iz DST-a svirati na Exitu i to vidi kao veliku čast.

"Naročito za bend koji nije imao puno prilika da svira na tako velikim binama. Na Sea Danceu smo svirali istu noć kad i Prodigy, to je stvarno bilo fenomenalno, ali poslije toga, Bedema, Lake festa, ovo je svakako najviše što jedan bend može da poželi, vrhunac naše karijere. Pozvani smo na najbolji ljetnji festival i oduševljeni smo zbog toga", istakao je Njunjić. Punkreas uveliko radi na novom EP-u čije objavljivanje se očekuje uskoro, pa Nikšićani računaju da će nastup na Exitu poslužiti kao odlična promocija. "Završili smo već tri od pet pjesama i u planu nam je da izbacimo ovaj EP prije ljetnje sezone svirki. Nastupamo 2. maja u Skoplju, a krajem aprila u Beogradu. Teško nam je zbog poslova da izdvojimo vremena za svirke, ali i pored toga smo odlučili da sad počnemo da sviramo dosta i spremamo se za festivalsku sezonu", objasnio je bubnjar posljednjih godina koncertno najaktivnijeg crnogorskog rok benda.

Exit će se održati od 7. do 10. jula, a potvrđeno je da će na Explosive bini uz Punkreas svirati i Paradise Lost, At The Gates, Anti Flag, Raised Fist i mnogi drugi.

Bonus video: