City Groove: Naša misija je da podignemo kulturni nivo

Poznati holandski DJ Fedde Le Grand, autor globalnog hita "Put Your Hands Up 4 Detroit", koji je radio remikse za muzičke zvijezde kao što su Coldplay, Majkl Džekson i Šakira, predvodiće program druge festivalske večeri koja će biti posvećena striktno elektronskom zvuku, što je ujedno i najveća novina ovogodišnjeg izdanja festivala.
0 komentar(a)
Ažurirano: 13.04.2016. 10:45h

Poznati holandski DJ Fedde Le Grand biće glavna zvijezda ovogodišnjeg, drugog izdanja festivala City Groove, saopštili su organizatori na konferenciji za medije održanoj danas u "Hard Rok kafeu" u Podgorici.

Autor globalnog hita "Put Your Hands Up 4 Detroit", koji je radio remikse za muzičke zvijezde kao što su Coldplay, Majkl Džekson i Šakira, predvodiće program druge festivalske večeri koja će biti posvećena striktno elektronskom zvuku, što je ujedno i najveća novina ovogodišnjeg izdanja festivala.

Uz Fedde Le Granda, koji se 2011. našao među najboljih 15 DJ-eva svijeta po izboru "DJ Magazina", iste večeri će nastupiti i predstavnici crnogorske elektronske scene Mr Jools i Cule.

"Ankete koje smo radili i razgovori sa sponzorima uticali su na odluku da imamo veče posvećeno elektronskoj muzici, umjesto prošlogodišnje pop večeri. Ove godine smo podigli za stepenik više festival koji pokazuje da Podgorica ima publiku, ali da fali dobrih sadržaja. Naša misija je da podignemo kulturni nivo i damo podršku domaćim bendovima. Što se tiče nastupa Fedde Le Granda, obećavam da će to biti spektakl kakav nije viđen u Podgorici", izjavio je Dragan Bulajić, direktor agencije "Comfortably Numb", koja stoji iza ovog događaja.

Od ove godine ulaznice za City Groove će moće da se kupe i na svim prodajnim mjestima mreže Gigstix, kao i u "Hard Rok kafeu" i "Idea" marketima, a pored toga biće dostupne i na Internetu, saopštili su organizatori.

Ulaznica za prvo festivalsko veče koštaće osam, za drugo deset eura, dok je za treće obezbijeđen besplatan ulaz uz podršku Glavnog grada. Komplet ulaznica koštaće 15 eura.

Snežana Burzan je kao predstavnica Glavnog grada kazala da su u ovoj instituciji poslušali glas naroda da Podgorici nedostaju koncerti na otvorenom, te da je City Groove samo jedan u nizu ovakvih događaja koji podstiču razvoj kulture u najvećem gradu Crne Gore.

Izvršni producent City Groove festa Balša Vojičić najavio je unaprijeđen scenski doživljaj, kvalitetniju binu, zvuk i osvjetljenje nego lani, a objasnio je da se Stadion malih sportova nametnuo kao lokacija festivala jer sadrži sve elemente potrebne za njegovu organizaciju.

Ovogodišnji City Groove održaće se od 13. do 15. maja, a od ranije je poznato da će prve večeri nastupiti finalista Royal Musica Vertigo, Magnifico i Dubioza kolektiv, dok će publiku posljednje večeri zabavljati Vanja Radovanović sa bendom VIII-2, Ničim izazvan i Partibrejkersi.

Galerija

Bonus video: