NEŽNI DALIBOR SNIMIO NOVI SPOT

"Vikendi" najavljuju novi album

"Spot je sniman u martu, dva dana na dvije lokacije. Dosta nam je pomogao Sportski centar 'Vračar' koji nam je ustupio dvoranu, a snimali smo i u šumi u interesantnim okolnostima, ali bolje će glumci pričati o tome, jer su oni morali da istrpe sve to"
0 komentar(a)
Nežni Dalibor "Vikendi", Foto: Screenshot
Nežni Dalibor "Vikendi", Foto: Screenshot
Ažurirano: 11.02.2019. 01:47h

Srpski indi rok bend Nežni Dalibor objavio je novi spot za pjesmu " Vikendi " koji se može pogledati na YouTube servisu. Režiju spota potpisujeMarina Uzelac, a u njemu igraju glumci Bane Jevtić, Bora Nenić, Maja Nikolić, Trajče Nikolovski, Branko Perišić i Joakim Tasić. Frontmen vranjskog benda koji je dio tzv. "Nove srpske scene", Ivica Marković u razgovoru za "Vijesti" kazao je da je u pitanju drugi singl koji najavljuje predstojeći, četvrti album ovog sastava.

"Spot je sniman u martu, dva dana na dvije lokacije. Dosta nam je pomogao Sportski centar 'Vračar' koji nam je ustupio dvoranu, a snimali smo i u šumi u interesantnim okolnostima, ali bolje će glumci pričati o tome, jer su oni morali da istrpe sve to", kroz smijeh je kazao pjevač i gitarista.

On je objasnio da je ideja spota bila da izgleda kao kratki film i dodao da postoji mogućnost da bude napravljena i duža verzija.

Nežni Dalibor je prije tri mjeseca ekranizovao naslovnu numeru sa narednog albuma "U slojevima", a na pitanje zašto je odlučio da " Vikendi " budu drugi singl Marković je odgovorio da je bend procijenio da ta pjesma može da na kvalitetan način komunicira sa publikom i prezentuje joj što može očekivati od predstojećeg izdanja.

"Očekujemo da album izađe u junu. Vjerovatno će biti propraćen još jednim singlom i spotom. Pored digitalnog, postoji velika želja da se pojavi u fizičkom izdanju, čak i na vinillu, ali još uvijek smo u pregovorima sa izdavačem, pa ćemo vidjeti. U ovom trenutku ne mogu da kažem tačno, ali biće sigurno na disku i radimo na tome da se dogodi i vinil", najavio je on.

Četvrti album Nežnog Dalibora snimljen je u studiju "P3" u Beogradu, a producirao ga je Kaspar Vajnerg, nekadašnji član australijskog benda The Saints.

"Naš je doživljaj da se na ovom albumu dešava stapanje svega što smo do sada radili, ali naravno iz neke nove perspektive. Kao neka sublimacija svih naših muzičkih istraživanja do sada. Snimali smo prošle godine sa Kasparom Vajnergom nakon što smo se upoznali Beogradu. Što se tekstova tiče, teme kojima se bavimo su generalno lične prirode. Nema tu nekog predumišljaja, ali čini mi se kad pogledam bolje da su to pjesme o nekoj tematici koja okupira radni narod", istakao je frontmen.

Nežni Dalibor je već krenuo da zakazuje svirke u najvećim gradovima zemalja okruženja, a bend se nada da će ove godine svirati u Crnoj Gori.

"Moram da kažem da nažalost nismo do sada imali prilike da sviramo u Crnoj Gori, ali bih jako volio. U narednom periodu ćemo dosta svirati, sad smo stvarno intenzivirali sve aktivnosti i očekujemo da konačno dođemo i u Crnu Goru", kazao je Marković.