Za pravu ljubav vrijedi proliti krv

„I ja sam bio u takvoj situaciji, ali srećom, izabrala je mene”, otkriva hrvatski pjevač
106 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 23.03.2016. 16:48h

Dva ljuta rivala iz prošlogodišnjeg serijala “The Voice - najljepši glas Hrvatske”, pjevači Žak Houdek i Toni Cetinski izgladili su nesuglasice, a nakon pomirenja pala je zajednička numera “Tugo moja”.

Duet dva čuvena hrvatska vokala promovisan je proteklog vikenda u šou “The Voice”, a pjevači su na najljepši način pokazali za što su odabrani da budu mentori mladim talentima.

Balada je obojicu osvojila na prvo slušanje, a publika je bila iznenađena njihovom saradnjom.

“Kao i obično, priča oko našeg rivalstva je medijski predimenzionirana, nažalost. Da je bilo nesuglasica između Tonija i mene, jeste, ali ni približno onoliko koliko se činilo po naslovima... Naprosto smo se tokom godine malo bolje upoznali, shvatili da i nismo toliko različiti i na kraju na opšte iznenađenje svih - snimili duet. Počelo je iz zafrkancije, da bismo na kraju ozbiljno odlučili da ukrstimo vokale i evo, pjesma “Tugo moja” je rezultat”, objasnio je u razgovoru za “Vijesti” Houdek.

Njih dvojicu u pjesmi je spojila Aleksandra Milutinović, koja potpisuje baladu “Tugo moja”. Ona je za obojicu radila neke od njihovih najvećih hitova, pa je i ovog puta uspjela da uhvati snagu i emociju koju njih dvojica sa lakoćom prenose publici.

“Sa Aleksandrom sarađujem već više od 10 godina, ona je prekrasna autorka i divna, iskrena prijateljica. Budući da piše i za Tonija u posljednje vrijeme, logično je bilo da nam upravo ona napiše pjesmu. Toni je želio da snimimo baladu, zbog toga što obojica imamo senzibilitet za emotivne laganice. “Tugo moja” je pjesma koja je izuzetno emotivna, trudili smo se da interpretacija bude u službi te emocije, i vjerujemo da smo u tome uspjeli”, siguran je Houdek.

U prvim stihovima pjesme, koje ponavlja i na samom kraju on kaže “Znao sam nema ljubavi, dok litru krvi ne pustim, tuđa je, a ja ne mogu još sebi to oprostiti”, a na pitanje da li je i sam bio u situaciji da zbog ljubavi “prolije krv”, odgovovorio je “Jesam. Ali srećom, izabrala je mene (smijeh)” i poručio: “ Za pravu ljubav vrijedi proliti krv”.

Nakon albuma “Meni za ljubav ” koji je objavljen 2012, Houdek je napravio pauzu i vratio se na scenu tek prije nešto više od godinu. Od tada je objavio obradu numere “Ne vrijedi plakati”, a prije tri mjeseca još jednom je iznenadio fanove snimivši uz tamburaše pjesmu “Jesen stiže dunjo moja”. On kaže da ne planira da promijeni stil kome je dosljedan od početka karijere, ali da želi da obradama tamburaških pjesama iznenadi publiku.

“Već gotovo četiri godine pomalo, u tajnosti, snimam za mene poseban album, tamburaški, jer to mi je oduvijek bila životna želja. Odabrao sam da to budu starogradske pjesme koje obožavam da pjevam, pa smo ih producirali u tamburaškim aranžmanima virtuoza Krunoslava Dražića, pod producentskom palicom Tihomira Ivanetića, u Đakovu, u Slavoniji. Uskoro će izaći, jedva čekam, to je od mene nešto novo, drugačije, a opet sa jako puno emocije i duše i vjerujem da je to album za "Zauvijek", trajna vrijednost” siguran je on.

Nina Kraljić je muzički biser

Houdek je i ove godine jedan od mentora u “The Voice”, a u prethodnoj sezoni trijumfovala je njegova kandidatkinja Nina Kraljić .

“Ona je muzički biser i želim joj svu sreću u karijeri. Na mene uvijek može računati! I ove godine sam tragao za najljepšim glasom iskreno, svim svojim muzičkim osjećanjima. Mislim da imam nekoliko izrazitih favorita u timu, ali vidjećemo, nije mi pobjeda toliko važna, uživam u procesu šoua”, ističe on.

Kraljić , koja predstavlja Hrvatsku na Eurosongu, nema veliku podršku tamošnje javnosti i kolega, jer joj je pjesmu uradio inostrani autorski tim. Houdek, smatra da će Kraljić , koja na kladionicama važi za favorita, opravdati povjerenje HRT-a. “Pjesma 'Lighthouse' mi se sviđa i Nina ima moju apsolutnu podršku. Žao mi je što je napadnuta i ona i pjesma, mislim da za to nema realne osnove i nadam se čim boljem plasmanu, kako bi to na najljepši mogući način demantovala zle jezike, jer uvijek je rezultat ono što je važno na kraju, zar ne. Ajmooo Nina !”, poručio je Houdek.

Galerija

Bonus video: