IZAŠAO NOVI ALBUM "SAFE PLANET"

Kojot: Uvijek u borbi za ljudska prava

"Šta mislite, da treba da promijenim tematiku u: idem da se naločem pivčuge i da popušim kesu džidže?"
88 pregleda 0 komentar(a)
Hornsman Coyote i Soulcraft, Foto: Marina Uzelac
Hornsman Coyote i Soulcraft, Foto: Marina Uzelac
Ažurirano: 22.03.2016. 20:53h

Poznati srpski rege muzičar Hornsman Coyote objavio je sa bendom Soulcraft novi album "Safe Planet" koji se u digitalnom ili vinilnom izdanju može nabaviti putem zvanične web stranice izdavačke kuće Ammonite Records.

Nemanja Kojić Kojot je za "Vijesti" objasnio da je "Safe Planet" logičan nastavak prošlog izdanja.

"S tim da su na prvom albumu bile pjesme iz mog opusa koje sam snimao svuda po svijetu, samo presvirane u Soulcraft aranžmanima. A na ovom albumu je cijeli bend pisao materijal. 'Safe Planet' nosi želja za vraćanjem pravih ljudskih vrijednosti u ovom današnjem vremenu kada je sve to malo poremećeno", istakao je pjevač i dodao da je album sniman u retro atmosferi, uz pomoć opreme iz 70-ih godina prošlog vijeka.

On je objasnio koje su to prave ljudske vrijednosti za kojima čezne.

"Muzika, ljubav prema prirodi, eleminisanje loših misli iz glava dobrim duhovnim sadržajem - dobrim filmom, muzikom, dobrom pričom, zdravom razmjenom energije među ljudima, nečim što je u ovo vrijeme kroz društvene mreže i slične stvari malo zamrlo", kazao je Kojot.

Pjesme sa "Safe Planeta" pjevač je opisao kao ogledalo stvarnosti i dodao da smatra da se svako može pronaći u njima.

"Političke pjesme se ne bave dnevnom politikom, već onim što će biti i što je bilo aktuelno. A lični tekstovi su pisani tako da svako može da ih protumači, da ljudi puste mašti na volju i nađu se u njima kako im odgovara", navodi on.

Buntovne pjesme i stihovi poput "Hungry man is an angry man" karakterišu cijeli Kojotov opus, a muzičar koji je i frontmen hardkor/rege sastava Eyesburn gotovo da se naljutio na pitanje da li se nekada umori od takvih tema.

"Pa šta mislite, da treba da promijenim tematiku u: idem da se naločem pivčuge i da popušim kesu džidže? Pjevam o onome što nas okružuje, što vidim, što osjećam na svojoj grbači, o onome što me svakog dana čeka u životu. Naravno da se nisam umorio u borbi za ljudska prava i nikad neću, jer kad prestanemo da ponavljamo te riječi onda ćemo izgubiti ta ljudska prava. Ja sam jedan od onih dosadnih koji će  uvijek  imati ozbiljne teme, jer ne želim da moja muzika bude humor, nisam je pisao sa takvim aspiracijama", ističe on.

Kaže da ga to što se ne mijenjaju stvari o kojima pjeva ne obeshrabruje, jer smatra da će  uvijek  postojati podjela na "mi i oni" zbog balansa svijeta.

" Uvijek  će postojati predatori i biljojedi. Mi spadamo u biljojede i ne volimo načine predatora, a to su političari i ostali koji poput hipnotisanog stada prate njihov put. Ne želimo da budemo dio toga, želimo da živimo pristojan život i vratimo se ljudskim vrijednostima, da sklonimo glave od monitora, ogromnih količina svakodnevnih informacija, od brloga u koji je čovječanstvo upalo danas... Mislim da jedino umjetnost može da ostavi trag u vremenu, da je dnevna politika toliko više nebitna", priča pjevač.

Što se tiče planova Soulcrafta, bend čeka ljepše vrijeme kako bi počeo snimanje spota za pjesmu "Rise" krajem mjeseca. "U pitanju je pozitivnija tema koja će odgovarati ljudima sa dolaskom proljeća", otkriva Kojot.

Preporučujemo za Vas