Imao sam pet strana dugu listu stvari koje ne mogu da podnesem

Rekao je da je tada kompletirao pet strana dugu listu stvari koje kao član benda više ne može da podnese. Na njoj je bilo “sve sem pisanja pjesama, sviranja i snimanja”
0 komentar(a)
REM(novine)
REM(novine)
Ažurirano: 16.03.2016. 14:15h

Kultni američki sastav REM iznenada je 2011. prestao da postoji, a gitarista Piter Bak je za Rolling Stone objasnio zašto se to desilo.

Rekao je da je tada kompletirao pet strana dugu listu stvari koje kao član benda više ne može da podnese. Na njoj je bilo “sve sem pisanja pjesama, sviranja i snimanja”.

“Na njoj je bio novac, politika, upoznavanje novih ljudi 24 sata dnevno, nemogućnost donošenja sopstvenih odluka”, nabrojao je on.

Bak je otkrio da su odluku o raspuštanju benda donijeli tokom rada na albumu “Collapse Into Now”, kada je frontmen Majkl Stajp kazao Baku i basisti Majku Milsu: “Moram da budem daleko od ovoga na duže vrijeme”.

“A ja sam rekao: 'Šta misliš zauvijek?'. Majkl je gledao Majka, a Majk je kazao: ‘Meni zvuči to ispravno'. Tako je donijeta odluka”, ispričao je Bak.

On je dodao da je REM na neki način aktivan, iako ne snima, niti svira, jer između ostalog posjeduje izdavačku kuću. Što se tiče neobjavljenih snimaka, Bak kaže da bi mogli izdati album pjesama “za koje su mislili da su previše mediokritetske da bi se našle na prošlim izdanjima, ali da ne vidi zašto bi to radili.

Bonus video: