Premijerno: Pogledajte novi spot Amela Ćurića

Nervira me kada neko snimi sjajnu pjesmu, a prosječan spot, kaže Amel
0 komentar(a)
Amel Ćurić, Foto: Anastazija Vrzina
Amel Ćurić, Foto: Anastazija Vrzina
Ažurirano: 15.03.2016. 18:14h

Bosansko-hercegovački pop pjevač Amel Ćurić, javnosti najpoznatiji kao pobjednik prošlogodišnjeg izdanja "X Factora", snimio je novi spot za pjesmu "Te zime" čiju premijeru možete pogledati na portalu "Vijesti".

Za razliku od prethodnog spota za "Neizdrživo" koji je pokupio pozitivne reakcije i koji je sniman na moru, Ćurić se sada preselio na snijegom prekrivenu planinu Bjelašnicu, a video je ponovo snimao Haris Dubica.

"Kadrovi su zaista lijepi i posebni, jer dosta značaja pridajem spotovima. Moram priznati da me nervira kada neko snimi sjajnu pjesmu, uloži u snimanje, produkciju, a napravi prosječan spot. Razumijem naše pjevače, jer nije lako osigurati budžet, ali na svjetskoj sceni mi je to neopravdano. Što se tiče samog snimanja, bilo je baš teško. Hladnoća iscrpi čovjeka, a snimali smo i na minus 12 stepeni, no ja sam još dobro prošao za razliku od djevojke koja je u spotu oskudno odjevena", istakao je Ćurić.

Ovo je njegov drugi singl nakon pobjede na "X Factoru" i druga saradnja sa Dubicom. Tekst pjesme potpisuju Damir Bečić i Branislav Domazet, dok je Bečić i autor muzike, a za aranžman se pobrinuo Dušan Alagić.

Bonus video: